IT討論區(90) IT狗 有個電字就關你事啦

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
ha tcon唔知包唔包不過我都係做一年就走,黎緊in間hedge fund
應該t con 全包
我都係做到contract end
我呢d中齡fg 幾有感
唔係乜大cs畢業唯有低價搵d頹公司
但佢地又出低價又要識打關抖
但講真真係叻dd都唔會係度做,做都做唔長la
究竟最終有咩好處?
中齡fg
30頭
好你少少
28歲先fg
香港地多數it9條path係咪咁:
P > AP > 完
見到好多人揼CRUD爛曲過世
真係過到世都還好
大多上sa位先完
鳩up唔洗code
點人做野
莫生咁多年響t con問題上做過乜?
其實講真最大問題都係agent deal price
其他制度太完善會唔會反而長遠cut位
想問in it工smart casual洗咪着西裝褸好熱
邊洗著
有冇巴打覺得宜家仲有公司
要你上網填定哂職位申請表好戇居
求其sd份cv你覺得我岩先叫我上去先填啦
明明send 左cv
去到仲要手寫多次申請表仲on9
着西裝褸=唔請

On l 7 9 衫都唔識着 大熱天時着褸 弱智
依d一定當場屌鳩佢
當我水魚
SORRY 應該我表達得唔清楚
我想搵個code generator 係可以auto gen entity classes
e.g.
有個DAO 係return
name + salary + year of exp
咁我要handle 依個result就要寫一個entity class去map 返
@Entity
@Getter
@Setter
public Class Employee{
private String name;
private long salary;
private long yr_exp;
}

個code generator 係可以自動gen 依個class
google過 hibernate tools係可以做到依樣野
但佢淨係可以convert from tables to entity class
而我個project全部sql operation 都係call stored procedure
問題係我有百幾個 procedure 要做 entity classes 既MAPPING
人手寫好痴線(有個ON9 同事諗住咁樣做)
有野樣叫JOOQ好似都做到 但用sql server 要比錢version先做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞