內向男毒撚根本就係失敗品

216 回覆
854 Like 54 Dislike
內向毒L一名
冇乜朋友,極度自卑,講嘢冇聲
鍾意個女仔唔敢溝諗住維持到朋友關係就好
最後比佢溝咗
你同我好似

可惜結局唔同
樓主你真係講得好好,完全講中哂我嘅窘境

內向同自我放棄係兩樣野囉好嗎

內向係識得欣賞事物價值,美態。
只係相對於外向追求社會連結的另一種形態。

內向對事物認識嘅深度一般都比外向高,剪下個柒頭,皮膚做返少少基本保濕,做下gym 乾乾淨淨就有機會

你連「進步」嘅機會都唔俾自己係叫放棄自己唔係叫內向
你識我個fd?

我唔係同我fd好熟,不過我知佢有上過莊,有主動試過搵女仔傾計,有試過跟過連登上面嘅人嘅advice去嘗試,只不過佢始終都係唔得
成功人士
唔關毒唔毒問題
返工一定有,有人既地方一定有D仆街仔會撩鳩你
邊個夠彊郁你 言語又好 郁手又好 你點都要開佢一次
唔係目的要搞番佢 而係要同個圈子講自己個底線
所以毒撚唔好怕攬炒
攬炒就可以人人平等
得閒涉獵下啲文史哲理
適合毒毒得嚟又可以同同好溝通到

成日見人話點解唔出去試下識人,呢啲人一定未做過毒撚呀

屌你咩

你唔識講野,就算有人撩你,傾得兩句就會搵其他人傾計 之後當你冇到

如果迫自己social仲衰,最後只會淪為小丑,俾人喺背後笑,或者無視。下一次見面一定再冇你份

毒撚都係自己一個好啦,一出去一定俾人hurt到仆街

利申:由細到大試咗幾十次唔同方法都埋唔到堆嘅毒撚
你識我個fd?

我唔係同我fd好熟,不過知佢有上過莊,有主動試過搵女仔傾計,有試過跟過連登上面嘅人嘅advice去嘗試,只不過始終都係唔得
毒撚可以安心等埋單搵姐姐破青
Hi 女學霸
谷德昭講得好啱,好多香港人溝通能力都好弱
https://www.youtube.com/watch?v=K6i2z-t5bmo
自己都睇唔起自己
咁點會吸引到人
真係內向男見到頭幾行已經灰到行咗出去了
冇人會主動搵毒撚講野,就算講,毒撚都會答到1999,九唔答八,所以第一件事就係學正常溝通,第二步就係學下主動搵人講野
內向本身冇問題,內向都可以好有才華,特別係音樂之類藝術上面嘅才華都可以吸引到人,所以真正致命嘅問題係毒
其實最簡單可以做嘅嘢就係執下個外型,先唔係要好型好chill。至少剪下個柒頭,衣著打扮整齊企理啲,唔好成個毒撚咁。
真係出街買衫都驚畀人笑嘅,就係日本amazon嗰度買,日系風格,柒極有個譜嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞