香港人真係抵人睇你哋唔起

230 回覆
84 Like 505 Dislike
烏克蘭個權力中心係總統府 有軍隊倒戈
香港個權力中心係邊 中聯辦?禮賓府?定銅鑼灣維景呀?
一於全民勇武 攻入中南海

根本主權國反抗同殖民地反抗就唔同 殖民地由傀儡控制 要反抗唔係向傀儡反抗 而係針對身為殖民地嘅價值 即係攬炒嘅起源
唔好咁老實啦
唔走留低做奴隸?依家国安強姦你問你爽唔爽你唔答就坐1年 答屌你老母/唔撚爽佢唔滿意你答案就坐3年 走到嘅人都要堅持做盡做到嘅嘢
打少陣飛機去睇多次套戲先啦
其實每個國家民主進程都唔可以完全拎翻套落黎...
講香港先,香港係每日既150,普教中,支那文化入侵,中港婚姻再加而加對異見人士既禁聲打壓等等。以上就係香港黎緊會面對既問題。
.
而講翻歷史 當年台灣白色恐怖時期係對異見既打壓情況有D 唔同,你可以忍4,50年去等到重光,但香港再忍多4,50年應該變到完全支那化,真係無哂香港人。同埋個個時期點解完,好大程度除左民意外,仲有國民黨等其他政黨內外下再加上國際壓力先慢慢改善,你望下而家香港民建聯急住賣港,面對國際制裁WFC,支那背後既支撐等等,已經唔可以相提並論。
.
鳥克蘭既革命本身源於亞努科維中止同歐盟既協議去奶俄同我地又係唔同。所以我覺得唔可以拎哂人地個套Dum 落黎去睇
.
個人覺得香港其實係同時間比賽 睇下香港滅族先 定 支那收皮/香港獨立等等 先。
唔會等得好耐 因為對家會每分每刻都想收你皮。
40 年前講呢句可能有啲用嘅
你就真係打飛機啦,套戲好多野都係輕輕帶過
你自己睇反攻理大之夜啦,講緊5區都有勇武,火魔周地都係
有幾多人走左會繼續抗爭心照啦,為嘅只不過係自己利益。見過手足寫晒遺書,喊過笑過受傷過,連命都唔要都要反抗到底,區區一條咁嘅垃圾法嚇到人?
想走嘆世界唔阻你但唔該唔好侮辱決定留底嘅手足。
利申: 可以走
你而家係睇人仆街定睇波?睇現場過癮啲既咩?

響外國睇唔到佢仆街咩?
問題係現實仲有幾多人出大家心裡有數,之前都無全民勇武,更何況而家

我假設全港三百萬黃絲,可能會走十萬八萬(其實到最後我估更少)咁數字上仲有二百八十萬人,問題係仲會出黎既有幾多?

七一既人數老實講我已經有啲感動
咪撚玩啦 香港有2萬勇武?烏克蘭出晒實彈死成幾百人,咁樣既話香港警察咪好剋制?
全數咁計應該有,包括被捕+新手
係,所以去到下一步應該係isis咁地下化武器組織,不過可能性好低點樣入手都難
樓主應該真係要讀一下東德歷史
睇翻佢係指反攻理大當日,除左理大入邊頂緊既手足,仲有係出面3路攻入去既手足。個日應該好多人都Push 到自己好前 你睇到係TST 個段係有D 無裝既都企好前
唔好一句咪撚玩就抺殺左當日為左救手足Push 到自己好前既和理非。
.
同埋克制唔克制唔係睇有無死人,如果睇有無死人其實同班高官都無乜分別。
克唔克制我覺得係睇雙方既武力差距下 點樣去處理。點解香港前線示威者會拎到光環同世界會咁大迴響。一定程度上係因為班狗用完全Over 既武力去對付一班只有少量反抗武力追求一種後物資價值觀年輕示威者,其實佢地唔需要用到水炮車,RubberBullet,甚至實彈。
所以克唔克制唔係睇有無死人
中國最想香港人唔走
外國個個想香港人走
so?
睇到中共係咁出文話英國差唔好走,就知道要不惜代價走。講真,我都唔想走,但無得選擇,唔好以為做順民就無事。老習係黎香港復仇,立功,分分鐘衰過大陸
事實就係烏克蘭個總統要走佬某程度上係因為死太多人,唔係因為啲人有幾勇唔願意接受但事實係咁
好多連帶關係既,唔單止因為死左人、地區黨既解散,國會要求革職亞努科維奇等
變到佢係烏克蘭境內根本完全無BACKUP
我相信如果地區黨個時死撐亞努科維奇既未必會去到走去俄羅斯呢個程度既我估。
快啲睇我唔起
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞