香港人真係抵人睇你哋唔起

230 回覆
84 Like 505 Dislike
冇軍隊打上北京講數,你仲有咩做到?
英國真係有一部分人睇唔起美國人
兄弟爬山 各有各做 冇人迫人做任何野 全部自己決定 人要走要留 都係自己決定
本質就唔可以改?
係咪想一世都帶住小農dna??
我都覺得係
所以烏克蘭人全部都On撚9嚟
佢地成功都只係好彩咋
你唔好咁講呀
依家連登大方向係bno 5+1
講完會俾人批鬥㗎
你放棄香港 直接話你想嘆外國民主囉
唔好喺到大仁大義 個個好似你咁樣冇骨氣

意志唔係浪漫主義
留得喺到都係要抗爭, 忍受
要爭取自由係要有犧牲
冇呢個覺悟
你冇資格話人浪漫主義

浪漫主義唔係咁樣解囉
而係冇目的去做

再者你苟且領偷出去好有用??
你呢啲係現實主義, 功利主義
你唔配做一個抱有西方價值嘅人

你世世代代都係一個帶自私基因嘅中國人dna
不如你俾d建議點抗爭

成日咁多呢啲po 齋屌無實際建議
連登仔只會當你5毛/中共PR 驚人走

想係咁多呢啲po入面突圍
請比少少實際既建議
留得就要死 死得有意義
你走就走 唔好廢話多多
你自己死出去啦
但你呢啲自私精 唔會明
從來都係叻人出口
香港人唔敢面對現實係真
得把口話中國人冇一個無辜 因為64之後走哂放棄抗爭 個政府變成咁係佢地自己攞黎
但係而家香港人一樣 有咩就走 雙重標準下一代只會變哂香港小粉紅
仲ff 移咗民會打國際線 除咗上twitter仲有咩你會做到呀講真 有幾多個人有安穩舒服既生活仲會繼續抗爭?
一場杖明知輸咗都有退路 仲邊有軍人會認真打

利申 預咗比人屌分化五毛
捱住等支爆
自己唔走自己嘅事
一陣佢聽咗你唔走 香港變左新疆點算
仲有本身有心抗爭嘅 去到都會繼續抗爭
本身無乜心嘅 留喺度隨著打壓越嚟越犀利 就唔會再企出嚟

除非肯定自己香港新疆化都可以保持自我 唔係嘅走到就應該要走 唔好戀戰 尤其是讀緊書嗰班 如果有資源就去外國讀啦 4年之後應該無人再應受香港市立大學
你當係啦
唯有同你講句加油
要知道 好多香港人都好怕死同坐監

我寧願大家一齊走

跟本冇得鬥 同個咁既無賴政權

新疆有版你睇

依家比機會你走 唔係就真係走唔到

話就話欖炒 但最後佢收曬你資產

搞到全香港好似新疆咁冇自由

咁又值唔值得留?仲要見到啲在位者高高在上冇事
果賊有AK47 都仲要留?
On99
窮咪無得走囉
點解有賊入屋,你唔係選擇留喺屋企守護佢,係話我要去朋友屋企暫住?

個賊揸住重型武器想殺你 你唔夠武力同佢打
智力測試 你可以
A. 去朋友屋企攞裝叫埋佢反殺班賊
B. 留係間屋比佢打死
香港人大把咪就係啲走難支那人後代,你估好驍勇善戰? 唔止呢一世,其實之後個幾代仲會係咁,本性問題,要走點解唔走得?
波蘭
維吾爾人
放tg都雞飛狗走 對香港人失望 流幾滴馬尿都驚
即係咁囉......

走同唔走根本5050。

甚至一個人自己都未決定走定唔走,無論金錢、能力、工作、感情等等。

建議走定唔走,其實無所謂。每個人都有佢自己既諗法。

我建議樓豬驗腦先出post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞