[良心經濟圈] 英國物業篇 – 地區簡介(1)

289 回覆
104 Like 3 Dislike
岩岩post左個廢既沙灘
如果以倫敦zone 1至zone 6地理環境同香港比喻計,是否zone1就是中環金鐘銅鑼灣,zone 6就是天水圍屯門??住宅如果在zone6 zone 5 去zone 3 zone 4地區工作(住天水圍去荃灣返工)咁有冇的咁樣比喻??

還是工作機會只集中在zone 1,2 ??zone 3/6 只有超市小商店咁?
brother d post hugh juice

Interest in York/Yorkshire, Cambridge/Cambridgeshire

Look forward to seeing the next update
香港做護士去到有冇機會做返本行?
想問下可唔可以介紹下Milton Keyens
樓主知唔知邊區會比較需要機電甚至建築類行業人士?
唔會 因為tax rate唔係咁計 12500 年薪以下既薪金唔洗比稅 由12501 開始就計20%
好似要轉牌?
呢個地方有d貴 睇下有冇機會
Nottingham 岩岩上linked in望一望好似好多open
講埋愛丁堡同紐卡素得唔得
特別係愛丁堡
要排下先呀巴打 我盡量
zone 6 應該比起大西北重耐車程番工 坐火車就類似上水番中環
zone 3大概寶林去中環

主要financial工作都係zone1 但唔代表只有超市小商店 一d中型公司都會係zone 6設office 主要因為平好多
可唔可以介紹下scotland
多謝夜巴
多謝你就真
要排下先 太多要求唔同既城市
咁zone5zone6都得啦!還掂都係過去做建築公司,維修保養公司,地盤監工,整吓水電 搬磚,做餐館超市 揸Uber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞