(小心貪便宜母女)人地免費讓琴,你跟住轉手去賣

338 回覆
23 Like 290 Dislike
直接dum又浪費咗啲
點解唔擺返落回收箱
咁你有咩points? 除左佢地冇犯法之外,我諗唔到佢地有咩係岩?
佢係寧願浪費都唔想自己既好心被人利用
佢想你 define 好要幾多分鐘後轉售先唔會比人拎黎公審囉,但我諗唔到咩人要咁問
咁呢個世界好多野就係行COMMON SENSE
你夾硬每樣野都拎把尺出黎度既話無人可以答到你
當然愈接近條界線個爭議就愈大,但呢個case點計都唔係
如果果個人common sense比較弱既話就真係要自己學習下...
我無話佢啱

我想討論點先唔會踩地雷?
同埋隱性引起討論:以後應該點樣轉贈嘢先好?

再加覺得樓主唔應該因此事喺度公審人
(如果佢係轉讓寵物 而對家處理不當我ok)
做公審人嗰個 或者負責喺旁邊屌嗰咪唔洗問囉
佢真係on9,冇位擺,除左賣,仲可以俾返第一手
唔講犯法,都講下social norm
撐咁多頁都唔知為乜
呢個世界係咁架啦
邊有咁多好人
追返上面thx
你就on9
撐你老母咩
邊撚度撐
收皮啦
柒咗就死出去啦
假係自己攞黎丟
買件傢俬都會問清楚度吓尺寸啦,同埋冇預謀嘅都好難係幾分鐘內轉手啦。
二手琴有價有市,樓主free咗比人就冇得怨架啦,下次小心D啦,呢個世界冇咁多好人架。
死曱甴又貪小便宜

50蚊都貪
食撚屎啦你
除咗social norm有啲意義
其 它 都 係 廢 話 !
唔洗define 唔洗common sense 啦,講咁多把撚咩。
根本呢啲facebook group 交收既野唔理要錢定免費,都係expect 左大家唔會因而賺到錢。
賣果個如果係開一個可以賺到錢既價,開post 果陣你就應該要屌佢啦,洗比面呀?就咁係group 出個post 都有錢賺真係開網站都懶?
買果個如果有任何理由賣返年野出去,都只可以蝕讓,賣返同價都會照比人屌柒。如果係免費拎到既只可以唔見或者爛左,比任何人見到你再交收返無論有冇收錢都照批鬥。
呢啲買賣group 規矩來架啦。
Facebook 買賣開左咁耐都唔撚知掟既
人屌你就屌
佢低手, 你低智
通常貴重嘢都唔會送俾人
送得俾人其實冇預咁多
你最高尚
痴媽筋
你make sense就唔會咁多人屌你啦
檢討下你自己先啦
五觀不正既人先須要諗點先唔會踩地雷你見lihkg成日好多花生posts賤男呃蝦條,你有冇幫佢地諗點樣唔踩地雷?

法律制裁唔到對仆街母女,網路公審又有咩問題?物主既想洩憤亦想警世,母女又受到教訓,點解唔應該?部琴係樓主可能係心血,意義好大,件野冇生命唔代表嚴重性唔大
香港係自由貿易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞