(小心貪便宜母女)人地免費讓琴,你跟住轉手去賣

338 回覆
23 Like 290 Dislike
咁啫係要擺喺屋企幾耐?
就係睇完都想屌你老母呀兒登仔
喺𠵱個po終於見識到啲連登仔係咩人
無諗過咁大,佢收個陣唔講?
呢啲仆街貪小便宜,屌佢老母
其實唔使睇依個post
連登不嬲好多你依種loser
講唔啱聽嘅嘢+畀人謾罵會反擊+唔合群
係其中一種loser?
乞衣港豬十個九個都係呢d樣
Cheap格
你支那人黎?明搵人笨唔犯法就當自己啱,做野唔洗講道德道義
真係好撚乞衣
做嘢的確係可以唔講道德道義

第二 無話佢啱 唔好屈我
事主話賣咗50蚊,但好似有個留言話係五千蚊,唔知係真係假
有啲價值嘅野,如果自己唔賣,我會 free 俾一個慈善賣物嘅谷友
咁其實你拗緊乜?擺幾耐先合理?
法律上都有樣野叫reasonable time,無話exactly要幾耐,你執著於一日,兩日,一個月係無意思
我相信上面堆屌我嘅人會覺得
樓主因為𠵱件事放人上嚟公審好啱

我就唔覺
程度未去到要放上𠵱度公審
我都覺得樓主無講道德道義
儘管我知佢好嬲
收到拎上手果下已經知個大細啦下話
終於有討論

咁若果佢屋企真係唔夠位
佢要幾時先可以掉咗琴?

畀返樓主要聯絡要成本
未必個個肯喎
推 一國兩制已死
多條戰線要人
香港自治法案 retweet國際線
BNO 5+1 取回強積金 特區免簽地位
7.11-12 初選 黃色經濟圈 快閃文宣
#HKGestapo 馬格尼茨基人權法
唔好為拗而拗,聯絡可以有幾多成本
佢果部電子琴黎,唔係鋼琴,佢地交收都係約出黎直接交收
送琴果個人原意就係唔想掉左佢想有人受惠
如果真係用唔到個琴受贈者起碼負少少責任下嘛

最少你都通知個原主人得到佢同意點處理部琴啦
條友cheap到咁玩爛晒個規矩都唔嚴重

多幾個人咁做以後唔洗旨意有人送舊野,破壞人與人信任一粒老鼠屎整壞煲粥就係呢種仆街
即刻駁嘴
情 理 法

法:係無犯法
情:個女人當然係無情
你主要係講𠵱點
當然實啱啦

我之前其實係想討論吓 理 嗰方面嘅界線
我夠知睇時間佢轉手就轉讓係唔合理
所以咪問佢要keep幾耐囉?

唔係嘅話咪會唔小心俾人擺上嚟批鬥

你講咩原主人同意 係有啲難聽
樓主已經唔再係主人 點解要問佢同意呢?

你可以覺得風馬牛不相及
但你嘅原主人論令我諗起貓義工同領養
理果面已經講左法律上有樣野叫reasonable time
如果你覺得即刻賣係一個reasonable time咁同你討論落去已經無意思
要原主人同意又有乜問題?有咩咁難聽?
你過左reasonable time我覺得無問題,但你而家個情況係一轉手就即刻賣
俾人屌係理所當然
憑本事呃返嚟系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞