(小心貪便宜母女)人地免費讓琴,你跟住轉手去賣

338 回覆
23 Like 290 Dislike
有異見=分身
收返嚟幾日就賣出去

真係有合理使用過?收返黎嘅主要原因點睇都係想賣出佢否則唔可能收到先知無位放

你都可以拗佢全家好似你咁弱智開唔識度尺

不過呢個情況佢賣出去而唔係免費轉讓做法已經有問題

死要計秒數完全無視事實支持唔到佢「攞返黎係想使用呢個鋼琴」嘅動機仲要乜柒辯論上嘅嘅角度中二得黎低智
現實加埋人性,所謂咪有正反兩極囉
執著點唔同咋,無絕對嘅對與錯
To 人屌你屌撚:
爬文thx

你真係屈得就屈,好撚戇鳩
好明顯你既水平太低,一d人情世故都唔識
成個post既人都屌你但你依然為拗而拗,亳無長進
做人就求進步,同你嘈黎做乜?我有得著咩
不如欣賞下其他user好過
事主唔係我
係tko居民
講真
電子琴玩流行曲多
玩古典玩壞手

可以留意有冇街坊出差讓
合理時間點定義
因人而異個喎
無死撐
成堆無爬文
就求其搵條友推去正義嘅對立面嚟攻擊
唔係鋼琴先可以叫琴
老屈唔識人情世故 唔識common sense
我想討論常識 覺得以外嘅嘢
唔代表我唔識

點樣成個post都屌?
有point嘅咪又係一兩條友
更多嘅係連我講緊咩都唔知

正負評? 唔好玩啦
淨係用人情世故分對錯本身就係有問題
仲扮緊眾人皆醉我獨醒
啱啱爬完你文
你都係啲乜都唔敢講
人屌你屌嘅跟風撚
留名先
我真係無興趣跟風笑人
但你真係乜有內容嘅嘢都無講
唔知你唔敢講定咩
你岩,的確係無一個exact既定義,需要judgement
呢個社會好多野都係咁,例如arm's length basis點先為之公平交易合理報酬, 幾多錢先算係利益輸送,都係case by case
你俾5萬蚊人幫你買個老麥算唔算合理?你俾5萬蚊commission AA狗買樓又合唔合理?
所以先咁多灰色地帶同踩界行為,愈貼近個界線就愈多爭議
就算你睇食譜都有樣野叫"適量"
但你用一般人既common sense通常都唔會踩界

但套用落呢個CASE度,我自己就認為交收完4分鐘就賣左出去,同個界線都好有距離下
你唔係無興趣 你係無能力笑人 因為大家笑緊你啊 俾人當狗撚仲自我感覺良好
正咩反兩極,絕咩對錯啫
事實就係個老母既行為就算通通可以講得通
合撚晒邏輯,擺係現實都會俾人屌

因為佢一開始俾人屌,就唔係因為佢唔合邏輯
合唔合邏輯都唔係可以開脫既借口

一開始係人討論緊社會期望既時候走黎同人講邏輯根本就on撚鳩
我都係講完自己個POINT就算,無謂糾纏,屌黎屌去無意思哂時間
以辯論嘅角度
你呢種人無得救 Blocked
樓主都on9,你送比人,人地點處理,你都阻唔到,咪當睇清楚一個人囉,你當然可以上黎講啦,你淨講我相信呢到個個師兄都撐你,你而家咁擺人地張相上黎,離晒大譜,你咁樣對人傷害重大啦,純粹睇唔過眼你呢樣
你咪block囉
但唔代表我要block返你
因為我想知你除咗跟風笑人外
仲可以講到啲咩內容
講真,你免費送得俾人你都係希望人地有用而件嘢又唔會浪費,點會預人地即刻轉售賺錢,事主嬲係好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞