(小心貪便宜母女)人地免費讓琴,你跟住轉手去賣

338 回覆
23 Like 290 Dislike
有意思
討論完以後咪會少啲俾人擺上嚟批鬥嘅受害者

廢事又俾人屈
上面講嘅受害者無話係無做錯事
btw 我一早已經講咗𠵱個case 係唔resonable:

我之前其實係想討論吓 理 嗰方面嘅界線
我夠知睇時間佢轉手就轉讓係唔合理
所以咪問佢要keep幾耐囉?
人地咪話佢低手囉
人渣都有人幫佢辯護
唔怪得黑警都有fans
無憑咩本事
個女人睇落係純粹屎忽撞棍好彩
黑警犯撚晒法
係唔同

成個警隊係一個團體
咩話自己無做過嘢嘅都要負責
人地唔用,想環保又做下好心咪free比人囉,又或者人地用咗咁多年都想幫部琴搵個好歸宿,點諗到撞着個$50都貪㗎姐肯定個師奶都知值錢,諗住有理冇理拎咗返嚟先,用唔着大不了賣/掉咗佢咁囉
甩幾多條頭髮先叫禿頭?
一係全世界有禿頭一係全世界冇禿頭?

你個問題有咩意義
憑常識都會覺得一個鐘內唔ok
乜撚野多角度思考 你係咪企係騙子、仆街立場諗野?

物主免費轉讓部琴:環保 利他 無私

仆街母女:賣俾收賣佬 可能賣廢木=唔環保 自己袋左啲錢=利己 自私

原來屋企唔夠大:諗野唔周全 on99 或者係講大話

唔想要部琴有好多方法解決,而符合物主初衷,再轉讓俾有需要人士、還返俾物主、與物主商討etc 但對母女偏偏揀左對自己有利益最方便既做法

雖然送左俾佢地件物件就屬於佢地,但道德上,佢地係利用左物主環保、利他心態而從中獲利,係immoral
我都識憑常識去覺得
但我想more than覺得

先唔會俾人屌 俾人公審
再上埋報紙
做咗街坊名人
你唔係以為做得呢啲仆街野俾知知
俾人唱係好過份呀?
又要做雞又要立貞節牌坊
屌你老母洗唔洗定一份 policy 寫明咩 category 要keep 幾耐比你跟呀柒頭?用下你個腦好唔好?

有比過野人 / 有排過都知呢類二手 free 下面會有一堆人排,你老母唔撚啱用應該即時知架啦,唔要咪比排第二果個囉,咁撚難咩?居然會有人跳出黎護呢啲人
你全篇都講得好有道理

但可唔可以唔好屈咗先:
俾一條只可以有一種答案嘅問題
「乜撚野多角度思考 你係咪企係
騙子、仆街立場諗野?」

Well play
佢部琴都好新淨好靚下
睇得出原主人都係錫住用
自己曾經心愛既琴轉眼比人當垃圾賣比收買佬
唔嬲唔係人啦
我都試過
諗住放公園衣物回收箱
有個阿婆話想俾佢可以羅番鄉下俾孫女著
第一次見佢咁就俾佢啦
點知隔2-3日又見佢係公園問其他人羅衫
就覺得佢應該羅去賣
依家d衫直接dup垃圾桶算
唔想討論就死撚開啦
屌你老母閪 死返去做嘢啦

又喺度覺得覺得覺得
又喺度老屈
有D師奶係好仆街
我有個朋友 FREE左張BB床俾同屋苑既鄰居
(好新淨, 買番黎都成3000蚊)
點知後來見個鄰居擺上網賣. 無本生利, 賺左幾百蚊
而家唔要既野寧願俾相熟既朋友
一係就掉左佢算
貪小便宜既人真係多不勝數
因為同你係無撚得討論丫嘛,你睇下成個 post 你比人屌多定同意多囉

建議你番去睇番子華既面斥不雅啦,唔係每樣野要白紙黑字畫公仔畫埋屎比你跟先叫做 ok, 唔當面屌柒你都要識做囉
鬼唔知屌嘅人多咩?

估唔到入面有啲人係完全無討論空間啫

而老屈嘅人更加多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞