[良心經濟圈] 英國物業篇 – 租樓

338 回覆
81 Like 7 Dislike
靜靜地啦
頂 我笑左
以我所知係唔可以 同埋佢好多要求 你有錢100% full pay既話佢唔會比你share ownership
鋪仔唔識
兩房唔怕遠1m都可以
貓可以話佢係自來貓
狗就無計喇,因為會吠又蠢
請問如果一個人去英國,想租share house zone3-6,London 邊個區比較方便,治安比較好?
Colindale好唔好?
樓主唔知仲喺唔喺度

話說香港租樓
我一定會換咗把鎖
但search過網上啲討論
原來話英國好多直情喺租約度寫明話唔俾租客換鎖
因為如果業主無法入屋進行維修 咁會違反租約

想問吓
咁樣間屋未好危險?
真係講個信字咋喎
例如上手前手租客唔會立心不良
同埋業主唔會失驚無神入屋
例如臨近租約完,佢鍾意就開左度門帶人睇樓咁?
LM
LM
巴打想請教下,如果我簽一年約但半年後搵到樓,提早終止合約除咗內文提到£50費用,其他合理收費係乜?係咪例如合約內訂明的條款之類?
好似無配匙五金鋪
你唔知唔等於無
你以為無係因為你唔識英文search唔到嗰啲公司
我連人地price list都拎埋
倫敦租樓邊區推薦
諗住係倫敦/曼城落腳 倫敦已經搵到佢既tube map用黎做參考
想問下曼城既tube map係邊度可以搵到?試過上網搵都唔見有
Manchester MetroLink
No tube there
係第個Post有人建議可以係spareroom搵租盤
我搵到幾個岩心水 但message業主全部都已讀不回 除左咁仲可以點contact佢地
有英國買樓既問題 可唔可以傾下?
https://t.me/spacechan1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞