[月經] iOS集中討論區 (138) iOS 7.1 終極版

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
仲慢過window
你哋會唔會成日用用下app 會彈app
之後load返出去lock機畫面?
respring 有時會出現
我係連睇睇下相都會彈返出去 lock機畫面
呢個情況叫respring
有機會係有app撞/唔夠ram
得閒reboot下
我唔係respring咁簡單,我係自動reboot
一樣
我班iPhone friends 話從未試過
最撚慘係處理緊相片
睇緊片
或者 打緊成篇野果間 respiring
個頻率真係一日2-3次都幾困擾

我由iPhone 5 用到宜家都無呢個問題
無11max Ios13就黎料
你開左電話慳位mode
會del 一個月內冇開過嘅app但唔del 內容
我都係 越黎越密 近幾個月每星期3-4次
btw部舊mac三四年冇開過 想login返backup啲相但入唔啱密碼點算

俾返部機我啦
我琴日因為呢個問題係天才到換咗部機
2000我會要
再改ssd可以用多5年
過左保?你點講呢樣好因擾
2013diy改ssd唔難嗎
我部xs仲有一個星期完保養諗住睇下有冇得換電,之後佢問呢排有冇試過自己reboot我諗返起又有,跟住佢check到話部機之前有啲唔知咩data error係底板到有問題,就同我直接換過部其實本身只係諗住換電
咁你個嘢壞咗喎
換sata就唔難
𠝹開mom啲膠紙,攞開個mon,攞走埋個左邊喇叭就會見到sata port
換pcie/ ram要𠝹開mom啲膠紙,攞開個mon,再攞走風扇、右邊喇叭,再拆埋塊logic board落嚟先換到
OS唔放喺hard disk放邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞