[PolyU] 紅磚大學討論區(28)— 拎1001做咩唔開po

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
HkuSpace都有回學費
大學幾時回水
Subway can食法

1. 揀包
最普通白麵包就Italian White
另外可以考慮
Honey Oat (甜啲)
Parmesan Oregano (芝士香草味)

2. 揀餡 睇個人喜好
唔知食咩好就可以叫「sub of the day」 又平又好食

3. 跟住佢會拎個包去焗一焗 所以要等吓

4. 揀配料 即係大家最熟悉嘅this this this
驚其他配料食唔慣可以嗌淨生菜 lettuce only
每次趁啊姐執完菜先再講can I have more XX please 就會幫你塞到啲菜滿曬

5. 揀要邊種汁 又係好睇個人喜好
最大路選擇係Honey mustard ,BBQ同mayonnaise
Chipotle同ranch 呢兩隻都可以一戰
仲有隱藏嘅salt and vinegar 但似乎好淡味
加12蚊可以轉牛油果醬,但其實就係一pat牛油果蓉,冇乜特別

6. 磅水
-----
Z can食法

首先就揀飯, 冇記錯有2種 野菜飯/ 第2隻唔記得左

之後揀配菜:
炸既: 吉列豬扒 豬軟骨 南蠻脆炸雞 炸雞翼 吉列魚
唔炸既: 照燒豆腐粒 咖喱牛肉 壽喜燒牛肉
車仔麵咁逐個配菜計你錢
再揀芝士汁/ 咖哩汁

野飲有荼同咖啡. 咖啡要自己加奶
單餸 應該around 28-30 左右 / 雙餸around 36-38 睇你揀咩餸.
我差啲想開po
搶完1001自動自覺開po啦
[PolyU] 紅磚大學討論區(27)— 又到暑sem
https://lih.kg/cFNwyurZ
#1001 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

搶完唔開po 仲保唔保到hon呢
lm
Lm
我都係
z can 第二種係咖喱飯,有分甜同辣,仲有少少菜送
會然 相沢みなみ #69289

一安畢業自己開心啦
唔使返嚟開po 㗎喇
完了吧
Caps
咪普通日式咖喱
同埋唔想食飯可以揀湯拉麵或者烏冬做底

一陣再執執篇z can食法
計埋卡路里
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞