‎‎[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第984話 漫畫情報

292 回覆
23 Like 5 Dislike

日和係雞係公廁

凱多後生可能都好型仔
又錯鳩晒反而上集連登仔中鳩晒
艾斯留左係和之國幾星期 咁又點呀?
識得大和係咪要知哂和之國秘密呀?
佢入去學野咋 你估去潛伏 收料呀
當時和之國係咪情況都冇人知啦
直接assume 哂艾斯知道哂和之國D 野咪玩啦
大和如果講撚哂D野俾艾斯知 就唔會咩事都冇發生啦以佢性格

艾斯分分鐘連卿田係邊個都唔知 就算真係有同白胡吹開水
都唔會無啦啦講開佢
就算知道和之國情況慘 但一樣冇人知卿田消息啦下話
白胡會唔會因為咁就去開戰呀 咩確切消息都冇

不死鳥以經交代左佢地咩尻都唔知
睇左日記+等左luffy好耐
9估可能日記同luffy有直接關係
入去學野

講緊唔合理,你就話不死鳥唔知就唔知,講撚咩
唔通預言就係,
20年後喬伊波伊會再次帶住頂草帽去到和之國開國。
唔通日記有寫???
草帽象徵著那個預言既人?
如果唔係大和點會一眼就知道路飛係佢要等嘅人?

如果真係頂草帽,
紅髮將頂帽畀傳俾下一代
應該係都海賊王原本比頂帽佢嘅意思。
因為路飛講過一句說話,由紅髮聽左選定佢做預言之子。
會唔會係大和覺得個預言係20年後所以冇同艾斯佢講。
艾斯嚟到嘅時候只係16年。
所以佢知道光月禦田要等嘅人唔係火拳艾斯。

但係最奇怪係,大和有咁多人唔選偏偏要選中路飛。
基德都可以格,佢唔識路飛點會選佢。
好想知光月禦田嗰本日記究竟係寫乜嘢,拉夫德魯究竟係一個乜嘢笑話。
草帽,串番去聖地大草帽個故事。
只係交待過佢入去學織帽 未講過任何特別任務
有既係你腦補
咁叻咁你不如講下點解大和一定要同艾斯講卿田野???
點解艾斯一撚定知哂和之國機密??
如果你話白胡明知卿田死尻左但咩都唔理就叫唔合理..

你依家係直接腦補大和咩尻都要同艾斯講哂
/ 艾斯要知道哂和之國D野 因為佢留左係到幾星期
又係呢啲戇鳩鳩理論,一係乜都唔知一係乜都知

宜家講佢又識大和又留左幾星期,無理由乜對和之都唔知,唔係話佢要乜都知,唔好咁戇鳩好無?

再者艾斯留得係度三星期又生勾勾走到出去,反證白胡對凱多根據地零認識更加唔合理

仲隻豹成團出左海唔搵白胡幫手,兜到未
蘿拉個老豆唔係比歐文斬死左咩
邊有咁易
啲魚人講到死咁 甚平又無事
沙國隻隼帶埋炸彈上天空引爆又無事
魚人都叫可以係水中走
甚平你可以話佢勁
蘿拉老豆果時係阻歐文企定定比佢斬
果刻仲好深刻
為左個女可以走 乜能力都冇既佢就阻住歐文
然後同我講冇死道
咁當初唔洗搞到咁感人啦
遊戲Npc對白咁
讓我加入吧?
好的
不要
無理由乜對和之都唔知??
你suppose 知D咩呀??
一日冇卿田死信 白胡都唔會無啦苛同凱多開戰啦下話
你想艾斯知D咩 同卿田講呀??

豹好似同roger講過想出海咋wor
冇話識白胡wor
豹又冇上個船基本上同白胡冇咩關係
點解又會識搵白胡 再講分分鐘連貓狗都未必知白胡係邊
暫時仲係未夠抽

但仲有一個好關鍵 同御田有關係 又知道20年後開國秘密嘅派系未黎幫拖

Roger 團

鋪左10幾年嘅copper 會唔會突入

都最尾幾章(聽尾田講和之國黎就開始進入結局)
佢都係時候要出場

唔係嘅話 到結局編無啦啦突入幫拖會變港漫
一個咁重要嘅人物無鋪排
雷鳴八卦真係好勁,下下都秒殺
屌同你呢啲智障講真他嘥鳩氣

總之艾斯去和之國幾星期,連邊個話事唔洗知

當時最多都係5億幾既新人,係和之國生勾勾走出黎,身為四皇白胡子可以完全打探唔到和之國消息,更多唔知凱多佔據左,又廿年黎唔會去探下個朋友,作為家臣以藏上船拋棄埋故鄉,廿年黎又無諗過返去,嘩屌好撚合理。

呀係,白胡傘下咁多海賊團咁多領事,隻豹貓狗一個都搵唔到,真係無撚用
路飛廢啫,條女起返身,乜事都無
條毛
咪就係 仲喺度講乜鳩野鎖國 笑撚咗
做乜亂up黑胡子唔知邊個係前第二隊隊長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞