‎‎[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第984話 漫畫情報

292 回覆
23 Like 5 Dislike
係人都知艾斯去國和之國學織帽,然後無白胡團員問起和之國情況,是否戇鳩???

再者,之前吹到大媽情報幾勁,起晒山治底,同為四皇,白胡乜鳩都唔知?仲要係主要敵人凱多
以藏係搽唇膏姐, 邊似女人
有日你海難,漂到啲原住民小島到,你會唔會問人地嘅歷史,依家邊個管你地,佢之前又係邊管你地,你想知佢地都想講先得架,仲要佢地知道嘅就未必啱

你可能覺得唔合理,但我覺得ok,的確有咁嘅可能性。

仲有同位四皇,佢哋就一定一樣嘅,紅髮見到五老星,咁其他幾個又見唔見到,大媽同白鬍係海上嘅目的都唔同,白鬍情報弱又有咩問題

留係度幾個星期乜鳩都唔做,好正常

四皇互相攻伐,了解敵人根據地情況就不了

幾戇鳩先做得出
好似話呢個時候未加入白胡海賊團
咁你去度一個地方幾個星期,唔會乜柒都唔了解 ,淨係學織帽掛,d人仲要咁慘

然後白胡知佢去過和之國又乜都唔問

呢筆唔講

白胡廿年對個兄弟不聞不問

以藏又對鄉下又係不聞不問

貓狗又咁戇鳩,廿年黎又唔去搵白胡

大媽咁為食
用圓子整年糕湯引佢食
係咪可以收服大媽?
應該唔得啦, 好似人造動物果實先有效
4年前,即係,頂上2年前,
唔知艾斯入左白胡團幾耐呢
呢啲就堅係伏筆

早兩集先講完又唔記得吹鳩漲
艾斯唔死應該就係海賊王
行前路飛咁多,4年前就來到
而加個情況係講緊艾斯入過和之國,而加仲要識得大和,理應佢知凱多霸佔左和之國同大蛇取代左御田
但出返去白胡團既時侯,佢冇講比白胡團既人知,而白胡團都冇人問,所以唯一解釋就係艾斯唔知御田同白胡關係,同時白胡團唔知艾斯去過和之國所以冇人問,而同時可以有呢兩種情況出現,就係艾斯個陣未入白胡團
鎖國只係講緊消息唔可以經正常途徑接收,而加討論既係點解白胡團唔經艾斯接收和之國消息,你搞返清楚先出黎再覆

984情報(下週休刊,大和是美女!!!)

後續情報會陸續更在這串,重大情報會單開串。

-------------第4次更新
翻譯ByTalkOP論壇的夥伴阿秋跟證人

標題「我的聖經」
扉頁「我是你們的爸爸啊」

大和:所以我要讓這個國家開國
路飛:誒! 你不是說是他兒子嗎! ?
大和:光月御田不是男人嗎! ? 所以我也變成了男人! 你真的好強! 還沒有使出真本領! 讓我想起艾斯!我想和你一起戰鬥
路飛:啥? !
框內:凱多的女兒(自稱:光月御田)大和

路飛:你為什麼要跟我說這個?
大和:20年前我見證了御田的處刑……“傳說中的一小時”!
再也沒有比這更了不起的武士了。 殺害他的是大蛇和我的父親! 真是不甘心……但是,在此之上我更感到熱血沸騰,止不住淚水……!
後來,我在九里撿到的光月御田的航海日記成為了我的聖經
路飛:嚯,日記啊
大和:這篇日記的存在連父親他們都不知道! 這裡面記述了他的人生和“重要的事”! 赤鞘的武士們已經死去的現在,必須得有人繼承御田的遺志……!
真係御田忠實fan
情報師D畫功CLS
赤鞘的武士們已經死去的現在,必須得有人繼承御田的遺志……!
又話忠實fans 居然唔信個傳說
聖誕
耶穌 門徒 猶大
有冇人覺得凱多係無果實能力,純粹係龍
又係娜美樣
你真的好強! 還沒有使出真本領! 讓我想起艾斯!我想和你一起戰鬥

呢個好尷尬
D死忠盲架
加入,必須加入,樣唔差
有凱多血統,實力有王副級別既女角,
繼承禦田遺志,
開國後就同路飛出海去拉夫德魯
連登仔準過班外行員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞