(突發)有區議員因為派左「一個口罩」俾在囚手足,可能要坐3年監!!!!!!!!!

184 回覆
65 Like 174 Dislike
我係焦土派
我都係根據篇野寫咩, 我評論返, 你收皮啦.

"警方拘捕一名 24 歲的男區議員、他的議員助理及一名 39 歲還押人士,涉嫌將未經授權物品引進監獄。"
修訂/增補
只係改善個表達方式
如果唔係混亂/唔清晰就唔會大改, 所以最後只係後面不停補充內容
你見97年都而家都仲用緊同段字就知佢廢時改(除左改定額罰2K之外)

任何野以英文版本為準, 但其實依段中英文基本上一樣
唔存在上述以外冇提及就唔算嘅意思

不過條例背後原意係
披露任何資料有可能會損害監獄嘅保安或運作
或者用任何方式記錄低監獄情況, 損害監獄/其他個人利益
你先收皮

拘捕原因:警方指,有區議員以公務為名,在探望在囚人士期間,將一個由政府派發予在囚人士的口罩,嘗試帶離荔枝角收押所,被懲教署人員發現。

佢咁樣寫但成篇野都冇講議員帶左咩入監獄喎 淨係講佢帶咩出去咋喎 定係你咁撚勁知道佢帶左咩入去?
你冇腦就唔好上咁多連登啦, 返微博.
條charge係:涉嫌將未經授權物品引進監獄, 你寫緊explanation做乜尻, 我講佢引用緊邊條法例呀, 九唔搭八
屌,有咩感動,啲死仆街監躉扮撚晒野啦。成撚日做埋呢啲野咪又係想搏假釋做古惑仔咁多年同屋企人有撚感情咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞