嚴選最地獄返工地點

1001 回覆
3082 Like 47 Dislike
一定係火炭 交通勁唔方便
數碼港

無野好食,又貴,放工等果兩架仆街綠Van出銅鑼灣或者鰂魚涌,最少等半個鐘,勁多人等又20分鐘先一班
其實返邊度都係地獄㗎啦
觀塘返過三日
收工時間塞到飛起 頂唔順辭咗職
冇啖好食
晏就有架69A小巴
一期二期返工可以去搭
大概12點半會有車
食快少少可能趕到兩點前返到
三期四期就繼續食food court la
一定係觀塘 雖然唔係個到返工 但去親都又迫又焗 好難頂
以前每日返工都覺得自己好撚可憐

仲有呀,觀塘道轉入巧明街個位,唔撚知點解男女老幼揸車都一撚定要高速掟彎,個人行撚左3份1都唔撚會讓
環境係好啲既的確
不過野食就一定唔夠觀塘多
交通就繁時先有車
收工都係塞大老山同沙田樽頸位
睇你住邊啦
想知觀塘返工, 住黃大仙
返九半放六半
依個時間會唔會大塞?
自欺欺人
中環啲港女都靚過觀塘啦
咩公司得一個鐘食飯
中學生咩
赤柱但住北區
有次收工去觀塘諗住搭巴士
點知塞到pk
最後頂唔順行路快過佢
15去到馬頭圍會落咗下路 14 93K就行上路

同一個站太多人上會塞到拖卡 尾車上到嚟又冇乜客要上就好快走 咁樣10分一班就會變成20分兩班 未必有你想像中快啲清到客咁理想 一個可以一站打爆嘅站要冇人龍除非你玩到紅隧咁紅van玩法客滿即開 而觀塘線冇一條線有咁嘅資源班次 如果唔係你都好難靠架車行快幾分鐘就清到唔塞人

同埋塞人嘅問題 你一年前都識得係sogo灣仔打尖 避開維園去sogo呢段路啦 點解你覺得日日咁塞會接受到 唔講遊行 日日條街都四線冧檔果日咁你頂唔頂得順

93K係一個歷史嘅問題 所有人都想執咗佢換啲有用嘅野 但你必須明白公共交通一定係呢度一批果度一批客加加埋埋 93K唔去旺角都要去九龍灣 咁去九龍灣就順便去埋觀塘 去埋觀塘就會做埋98A果份 如果你覺得一條線淨係做點對點嘅 你可以睇下W1係點 流水線就係咁 啲客分幾段 合理時間內行得哂中途越多上落越好 1A都唔係做秀茂坪去尖碼 咁係咪又要縮短?
熱得過紅磡站
要行去德福好遠
放工時間黨鐵連續幾班上唔到
觀塘出發嘅巴士到九龍灣已經冇位坐,然後要企喺度塞龍翔道
觀塘真係無論幾點出門口
邊區出發都要有塞車既心理準備
一個鐘同個半鐘都差好遠喇
個半鐘借啲意都食到兩個鐘啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞