嚴選最地獄返工地點

1001 回覆
3082 Like 47 Dislike
九澳
你搵次下午試下除非行到修頓嗰度,否則一樣爆到傻(一係12點直衝過去)

中環雖然好啲,但其實選擇都唔多。
lunch 唔跨區,一係貴到飛起,一係比狗食(利源東街啲飯盒真係比狗食)

慶幸自己lunch 2個鐘可以去銅鑼灣、尖沙咀食。係重皮少少,不過起碼好食好多。
咩BBQ
其實我對上一次去已經係幾個月前
不過好似幾日前經過熟食市場先見到佢貼左個menu喺門口
所以我估應該仲喺嗰度
中環返工都係過上環食算
睇到你呢句野真係幻想都唔敢幻想
之前又係落雨放工時間經過馬會個個位
屌佢老母 人又塞 車又塞
想行快兩步都要等前面d人過哂燈先行到
好啦 行到啦 前面又一個燈 成堆人企係到
又擔哂遮咁 d遮又吉黎吉去
依家諗返真係人間煉獄
次次去到馬會個位都一秒著過火屎
觀塘碼頭迴旋處啱啱撞咗車 觀塘人好運
遠唔遠呢啲唔講 人人住唔同地方

仆街聽到觀塘真係火滾 ,啲人多撚到

迫撚過金鐘旺角cls
不要再説
以前返觀塘算好彩,搭80,永遠總站上落未試過上唔到車,但收工塞車塞到訓著左坐左兩次來回,仲要試過好多次都冇人叫醒我
試過幾次放工時間創紀之城去牛頭角站搭咗半粒鐘
(個人睇法)
起碼cut咗A22 16:00-19:00唔準開車 E22 廿分鐘一架有人住東涌
11B 可以用15代
11C 可以再開疏啲
11D 大部分可以用1A代
14B 呢啲短途都唔好開
14,15 再疏啲一架
93K都唔應該開
留番啲quota俾長途車

除咗秀茂坪落嚟嘅車、入觀塘碼頭、同埋入牛頭角道嘅車 所有巴士一定要落隧道 來回都係

cut咗apm, 駿業里 (出隧道cut兩條線入燈位前個站不如前啲先停)
全部車觀塘法院後就停創紀之城/牛頭角站

分開一半車
一係停 牛下、啟泰苑
一係停 定富+九龍灣站

一站打爆更加唔應該停咁多 先有效分流排隊
其實大量金融back office都係觀塘
咁更加要交通警趕車 唔好俾人雙黃線等停車場位
(見過尖沙咀美麗華私家車排隊被趕)
人工島
梅窩
住西灣河好爽wo, 搭船 10分鐘到 好正
咁機場維修區呢
每日交通時間4個鐘喎
如果返夜可能冇位坐 要企2個鐘
一定係觀塘,青衣,葵涌,元朗
將軍澳去葵涌返工
搭到大窩口要行4個字先到公司
搵到第二份就即走
成間醫院都好地獄啦
牛頭角站海旁 果堆工廠貨廠大廈

距離車站又遠

附近又無野好食 又貴

好彩番緊既係兼職短做2-3個月

長做既一定簡港島/紅線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞