嚴選最地獄返工地點

1001 回覆
3082 Like 47 Dislike
黃竹坑
行返去三湘嗰邊出可能仲快
衛生問題,d 同事唔鐘意去熟食市場食
將軍澳工業村
東平洲
D商廈冇天橋連住已經好失敗, 同中環完全冇得比, D巴士站又散到成條觀塘道都係, 行人路窄人又多, 馬路又多車, 又廢氣又曬真係想死
如果牛頭角同觀塘有全天橋/隧道接駁埋創紀之城, 再加埋近海濱公園同碼頭果D商廈就成個觀塘會好好多
奧運
中環,遠,車錢貴,食個垃圾茶記都60蚊
有排落雨仲要開傘行
觀塘真係食撚屎

住紅磡返觀塘, 話比人聽好似好方便,
都係九龍區. 但d位置同交通真係世界級,
地鐵同巴士都要兜大圈, 迫餐死
公司仲要唔近地鐵站, 行都行10分鐘
夏天好天果陣行都行都濕撚哂, 落雨又係濕撚哂. 大廈又高條路又多人, 地面蒸籠咁熱
都唔知邊個柒頭規劃,
返元朗都快過同舒服過觀塘好多
康城都有間大家樂
又有學校
有工番既
真係有 住屯門返九龍灣 好在係返十點
唔係唔知佢要幾點起身
返機場既覺得舒服過返觀塘好多...
觀塘真係第一
工商廈混雜不突止,仲要手推車送貨拆櫃咩都有
馬會附近更加係打大佬
唔一定 可以係成業街倒塞
唯一解決方法係要有交通警每日24小時企定喺到 一見到違泊車輛即抄再拖走
尤其嗰堆所謂搵食嘅大貨車
係咪你住大西北
其實而家好多時都抄 主要係堆車賤 冇錢泊停車場就唔好學人楂車
特別係所謂搵食嘅大貨車
popo唔應該再抄牌 要即拖觀塘違泊先有得搞

同埋覺得巴士太多 應該分流啲線用繞道 最起碼都多啲落隧道 唔好部部都停創紀5期/駿業街
規劃條友心諗 我60年代劃嘅野可以比你班柒頭用到20年代 我都算唔話得
九龍灣算多野食喇喎
有茶記 鐘意既可以去德福 magabox 九展 又有茶飲
由九龍灣到觀塘條觀塘道睇下 你會發現每日放工時間全條左線都係巴士等停站 唔夠人嘅車、短程車、機場車 應該繁忙時間減班
大撚把啦,睇吓屯公老龍post就知
馬會過到整個燈位塞死哂堆人 條路本身已經窄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞