嚴選最地獄返工地點

1001 回覆
3082 Like 47 Dislike
返隔離太平洋好多年,夏天官塘道行入去返到公司肯定出晒水,呢家可能好少少,以前未起新樓果頭直頭地獄,收工官塘道等巴士中途站最痴線等第6架先上到車,仲要搭果架班次唔算密
我返工要轉2次巴士
人工島禁區
機場
所有工廠區都係垃圾
一堆垃圾中小企
人工低
地點僻
堂可以無冷氣
排廿分鐘等入

周圍無乜食肆
叫外賣俾外賣仔撚
好彩附近有食肆
排隊排到夠鐘都未入得
唔搭黨鐵仲有天星同巴士
金鐘得啖笑
仲衰撚過灣仔
觀塘真係冇得輸,上地鐵站一段開源道日撚日行維園年宵咁,揸車入成業街巧明街有入冇出,搭車排到仆街又撚迫,仲要因為塞車乜巴士都等十世,上咗車都郁唔到,不能盡錄
夜少少都冇車走 出番tko都幾個字
又多泥頭垃圾車
馬鐵嗰幾個站罷黨鐵真係食得屎。
試過去見工去程已經唔想in
不如講最好既地點
1)太古坊
政總
萬人圍屌
自從畢左業返左一個月觀塘工業區之後,發誓以後點都唔會再係呢區返工。

又多人空氣又差路又逼又窄,夏天熱到仆街。個陣日日返到個人好壓抑
你ON9?
其實嚴格嚟講成業街唔係違泊 係貨車排停車場落貨 有啲場仲要倒後入真係痴線 跟住大車出入又唔夠位要封哂三線慢慢出
開源道就真係違泊多 巧明街就一半半
而家越嚟越多車落隧道經茶果嶺道成業街入 結果連隧道逃身門都冇埋 日日龍尾牛頭角 講緊下晝2 3點

繞道都救唔到幾多 下繁東隧龍尾滙景 將隧龍尾麗港城 偉發道龍尾麵粉廠 另一邊老隧龍尾megabox 九龍灣龍尾麵粉廠 基本上繞道都好塞車 同埋觀塘道停站已經疏過彌敦道 但個個站都係一站打爆果啲 駿業街同創紀之城合併只係將兩條隊合併 條條都215x咁長條行人路更加唔駛要

巴士線下繁連11C 11D呢啲都坐得滿我真係想知有咩線可以減班咁勁 你見到未滿可能係九龍灣起載果啲車 去到彩虹黃大仙佢哋自然會爆
度度都多啦
香港淪陷晒
靈蛇島堅難頂
番金鐘同灣仔差少少
食野簡直天堂與地獄
連地鐵差呢一個站都貴二蚊
真!個陣日日都有種自己係機械人既感覺,做左一個月頂唔順辭左職
其實灣仔都唔係好幾多
放飯都係好撚難搵位
一放飯就見到動物大遷徙
仲要係火車頭,唔戴口罩咳,成身汗痴埋嚟
果時未有傲騰真係焗食太平洋飯堂,根本冇心機行去對面定富街果頭食,之後傲騰有間大快活叫多個選擇
有咩唔好
任何夏天冇冷氣嘅地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞