一人一套呢生人必睇既戲

1001 回覆
463 Like 20 Dislike
首先多謝你解釋,

唔係話為駁而駁,但我好似冇講過佢科學個方面既問題,我都唔care,就咁睇你個解釋好似同我理解嘅差唔多,都係啲我知既野

你睇番,我一直屌緊既都係佢無啦啦去到故事最後話我知原來係有超維生物,又吹佢地好友善整左個空間俾主角救救人類,我之前一直好好奇既神秘現象原來係老豆愛的message.....

啲個機械降神既結局design好95搭八,好突兀無趣,毫無驚喜,玩撚晒

當然你哋都可以覺得好surprise,好感動啦,唔同人唔同感受既
講得好好
套戲重點就係要正視呢段「失敗」嘅關係,反思呢段關係,好似首主題曲所講:everybody’s gonna learn sometime。
而就算最後都係要分開,都有嘢袋落袋,呢段關係美好嘅回憶就變成自己嘅eternal sunshine。
仲有天氣之子
好鍾意睇Prestige 但最鍾意始終係Interstellar
Avengers 4 end game
入黎就係想講呢套
講"愛"個度都係啲主角自己覺得係咁姐,係個一象徵嚟, 你可以focus喺愛, 可以focus喺"愛 "衍生出嚟嘅推動力which驅使佢去到咁大嘅length做到咁多嘢。咁當時啲主角咁絕望,cling咗係"愛"呢樣嘢都唔洗屌嘅
你覺得嗰啲濫用感動嘅情節就算啦,唔洗太在意呢啲位,只係用嚟cover多啲觀眾。
依加都一直講緊係有超維生物,只係channel唔啱平時撞唔到,個劇情都發展到咁去到黑洞, 你當可憐下主角俾佢撞到友善啲生物得唔得打和super啦,唔係咁易拍㗎葉師傅
索多瑪120天
卡利古拉
下水道美人魚
我的名字
知道咗個主題同唔出名嘅the book of life雷同之後超反感
炒冷飯抄人主要concept咁
Taxi driver
建築學概論 我到而家都仲記得韓佳人學係窗邊望住個海個一幕
坐*
睇簡介好似連登偵探
多謝巴打推薦
見咁多人傾interstellar

我好鍾意阿哥Tom
Casey Affleck真係做得好好
其實仲有一套都好正
Marriage Story
鬧交嗰一幕睇到喊
你最愛嘅人往往知道 你嘅弱點喺邊
鬧交嗰陣就最擅長攻擊個弱點
佢哋知做咩令你最開心 亦知點做令你最傷心

最重要嘅一個道理
好多時伴侶做嘅選擇 並唔係佢首要意願
因為愛而驅使佢咁做

但好多人就覺得理所當然
唔識珍惜
最後係冇好好溝通互相諒解嘅情況下分開
月黑高飛
youtube/apple都有得租
刺激1997
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞