一人一套呢生人必睇既戲

1001 回覆
463 Like 20 Dislike
我明你講咩
姐係好似每個鏡頭都好「濃郁」
我都係
我都唔知係咪傻左
係飛機到睇coco 同toy story
又怕俾左右睇到我喊, 好柒架嘛
記得中學喺戲院睇希望自己大個咗可以好似主角咁突破自己嘅舒適圈 唔好無靈魂咁返工放工 可惜
十年
再唔睇無機會睇
第一句都認同
當見到Avengers 3, 4 攞嚟比真係得啖笑
兩集都係疲勞轟炸D 動作打鬥畫面
Dark Knight 三集係鋪排緊主角嘅心路歷程,自我救贖,點樣係制度外打擊罪惡,當中嘅深度係英雄片少有
剩係問你一個問題,犯法係咪等於犯罪 ?
相信你重睇Dark Knight 會對於呢個問題有所反思
Titanic
淪落人都好好睇
一念無明都幾好
睇完好撚壓抑
taxi driver 同閃靈
嗰種命定嘅感覺都好 powerful
男女主角
診所護士
就算抹煞所有野由頭黎過
始終都係你

依套自己好鐘意睇
睇你肯唔肯放棄而家既物質生活姐
Rami Malek演得好好
《金都》入面有出現過呢套 poster
原來一早有人講咗
好有感觸
曾經都諗過 如果唔記得晒所有嘢 會冇咁痛苦
忘記當初點解會愛上對方
忘記愛有幾深
忘記幾多次失望
忘記放棄嘅理由

但就算忘記晒所有嘢
自身嘅問題都從來冇解決.....
正確嘅處理方法係溝通 妥協 改善
認識每個人都有不完美地方

.[size=1]
屌果種就算忘記左
仍然會重新一次愛上對方 睇到起雞皮/size=1]
金枝慾葉
最尾個幕 : 互數完一大輪,然後一句okay ,兩個人傻笑
即刻眼濕濕
其實愛情應該就係咁簡單
正常

呢套我都好鍾意
竟然係最多人like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞