一人一套呢生人必睇既戲

1001 回覆
463 Like 20 Dislike
the intouchable
香港好似叫閃亮人生
屌你搞到我起條街到笑左
見到啲人去到呢個point已經開始屌哂鬼咁我講少少
未來人類 三維空間或以上生物(只係電影角色自己ff呢啲可能係未來嘅人類
超立方體 由三維空間或以上生物嘗試 建構出令三維生物理解到"時間"呢個觀念嘅空間,你可以話係將"時間"三維化
套劇係有paradox嘅情況因為主角唔係第一個"版本"嘅自己去經歷套戲所show出嚟嘅嘢(e.g. STAY, 女主角嘅"外星期接觸"),不過算啦做戲咁做focus唔係呢度

講到呢度你仲可以反駁我好多嘢但我就唔打算用千字文解釋只可以話你見到自己嘅理解同呢度講嘅分別咁你就知miss咗好多嘢
人地係出埋成本書去support呢套劇嘅科學logic咁你話係佢廢定你唔明
禮儀師之奏鳴曲
Dark Knight
真心睇幾多次都咁好睇
外星
屌手快打錯
1。跌入黑洞嘅時間會變到好長 所以有機會係老死多過比引力意粉化
2。宇宙入面有機會有超過3維嘅生物同空間
真係唔明呢套咁underrate
lm
喜劇 動作 科幻 特技 愛情 穿越 乜野題材都有
仆街睇到瞓着咗

真係完全唔明白
仲要前面唱緊all is well氣氛好歡樂
古惑仔
The Last Samurai
Arrival
辛德勒的名單
The Truman Show
失戀後一年睇呢套戲
仍然好有感覺
睇完最大感觸:
分手後好想忘記,但睇完後識得珍惜呢段回憶
好睇,一次過睇哂before trilogy
三套戲都用對話貫穿,睇住佢地傾計好似置身係佢地嘅conversation入邊,個種深度交流係每個人都渴求。
起碼都係 秒速五厘米
Last Evalution
Last Evolution
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞