[不起眼女主角培育法]小說/劇場版綜合討論區8

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
https://www.books.com.tw/products/E050051371

我用開台灣博客來買書 有得買電子版 (但我未買過 唔知點既樣

可能其他地方都有 睇下有冇其他巴打介紹
今日睇左
應該會睇多幾次
你會買多書就bookwalker啦
台灣角川唔死嘅話,你都唔駛驚睇唔到
https://www.bookwalker.com.tw/
睇晒了 真係寫的好詳細
駁唔到
真係好空虛
同埋結尾見佢地咁成功
係自己鍾意嘅嘢上面行到咁遠
再望返自己 覺得自己好失敗
I know that feel bro...
睇完咁耐都仲down緊
唔想完呀!!!
睇完down左成晚
明明算係happy end
好矛盾個心情
倫也應該係大部分毒撚既理想
高中就熱血追夢 溝埋個勁girlfrendable既女友
畢業做返自己興趣 仲要少有成就
仲同班中學friend一齊搞生意 冇各散東西 呢樣都好難得
平時返工都返得開心 有動力
根本係我既dream life

然後望返自己
追咗咁耐嘅系列真係全部完結嘅空虛
加埋詩羽同eriri嘅心up
再加上最尾三首歌連歌詞

加加埋埋都唔知幾時先sad完
同意倫也一見鍾情 其實前期惠都意識到倫也對自己有意思 而惠又肯show佢
前面發展得慢係因為倫也身邊有學姐同err兩大勁敵係度 所以惠對倫也的心意有所疑慮
其實佢哋都識左年半先發展到呢步 當中發生好多事 比左彼此一定信心 倫也先攞起信心去追惠 而惠又感受到安全感 最後先一齊到
其實倫也只係宅 講起眼佢同學姐 err都係學校三大名人 仲要佢寫blog寫到學姐小說紅左 幫到表姐果隊新人band搵到表演機會 證明佢其實好有能力 呢條友只係自卑偽毒
你可能覺得呢套作品普通 但我覺得人物塑造同劇情都好好
呢啲咁完美既人生 得動畫先有
唔好咁怪自己
Ending後個if 劇情先係現實,現實就係你以為good ending咗都好撚新辛苦

推下不起眼女主角培育法fine。觀後感
https://lih.kg/2071235
現實係毒撚中學一個frd都無
上到大學太耐無溝通frd都識唔到多個 更何況女朋友
畢左業讀到書就做死一世社畜 打死一世牛工 無女 搵到錢就淨係識買figure
讀唔到書就宅係屋企 老母叫都唔肯搵野做 毒到30歲 自己都頂自己唔順吊頸死
睇完好想有個咁美好既現實,唔想又要返工做狗我都想有個加藤
其實我都覺得學姐線咁end 太唐突
Err 第一次喊又係太突然
不過我都俾好高分呢套劇場版
Cut 得多但主線都好流暢
對比上年青豬真係好太多
冇睇小說 覺得err成日喊得好突然
之後敗犬敗走時我覺得都算ok 啦
個個男人都想
原本諗住係咁買加藤figure同週邊就可以填補到個心既空虛,點知事實係不停咁課金,買到成屋加藤都好,只會一次又一次提醒你佢唔會係現實出現。永遠都只係咁。甜死人既劇情之後係苦既現實。
現實係都唔敢同人提起自己鐘意二次元, 驚人聽到已經走左去
等923開壇
自己番工果度班同事咁啱都係睇開動畫
所以都冇咩顧忌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞