信用卡討論區(93)今宵多珍重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
如果5$@要2萬里就要碌10萬?
本身AS miles 日本線同完全冇位都冇分別。反而泰國、其他東南亞大把位。下話。
Btw 好似HSBC 買AS miles 個價冇其他銀行信用卡15分1里咁好

變相人哋1蚊換到16-17 miles, HSBC 1蚊得10miles
Hsbc red 簽網上$2.5 里
Boc icard $1.5 里
你係咪唔駛計拎一蚊既成本
我講得唔夠清楚
換返現金4%回贈(red vs 中銀特選客戶免300手續費)
換里數簽1.5蚊1里同2.5蚊1里
你除左支銀仲有邊個例子舉到
仲要得張icard每月有限額

HSBC比較換里數同現金,我認為現金吸引啲。換同樣里數所需要嘅積分,係HSBC比其他需要更多。換句話講,HSBC換現金回贈機會成本係低啲,因為換里數個價唔靚。
唔應該比較邊間銀行換到最多 里數定現金
應該要比較邊樣消費用邊張卡碌先換到 最多里數 或者 最多回贈
點解無乜人討論下AE Blue Cash 既?
提款卡變左紅 灰黑
點解冇咗?
取消呢款account咩?
轉咗兩三年啦喎
CITI 新客開卡有 $1300 apple gift卡?
支銀邊張可以大額 4%換miles? 咪玩啦中銀

hsbc 換miles 識玩既話
係全香港最好最快

無之一 同第二名都差9條街
1.2%高不成低不就
係呢期迎新同間中嘅AE回贈吸引
認真麻麻
想問吓而家個市場佔有率高唔高,之前冇玩過AE, 就係想方便,如果到到地方都用唔到嘅話玩完一年就cut 算
都好多地方用到既

唔抵姐
唔高得去邊
呢張野我上年拎CXAE開始就見開始推
推到而家迎新愈黎愈好都知咩事....

不過AE又唔係話太難簽,大路鋪多數有(7仔除外)
有時小店係剩收AE反而唔收其他...

呢張野始終美國先係主要市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞