信用卡討論區(93)今宵多珍重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
今次仲要去到7月29日就無
以前一向都係8月31日
我以為佢不嬲都係咁
之前money back都25%, 但計落都係現金抵玩
其實依d活動無得玩架啦

以往換avios 倍大左個回贈
今年都應該係換現金為主

你計返回收價 賺得200蚊 計埋本身張卡1.6-3.6% 休息多60-140蚊

加埋3舊水左右 但你仲要交收
舊時玩法6000蚊卷
680加3.6% vs回贈
=896*18.25=16325avios
差唔多夠來回台灣business
(以前台灣係大撚把位 包括節日)

你既成本只係6000*0.065=390蚊
最近既里數迎新係咪得CX AE同SCAM可以一戰?
剛剛開左張citi cash back, 冇citi戶口本身
係咪可以用其他銀行戶口找信用卡帳單數?
網上銀行可以
PPS 更方便
大新個網上promote
第一階段6月30號已完但佢個網未update?
第二階段條登記link係咪仲未放出來

登記前簽咗嗰啲會唔會唔計
睇過t&c好似無講話可以登記前簽嘅都計
HSBC 張 city super 優惠卡係咪可以剪得?
雖然ebanking 仲見到佢。
我今日已經收起咗張卡,當做留念
想分期買隻15萬既錶,邊張信用卡好?自己本身得一張大學信用卡,想拎多張
滙豐全部PLC停晒了
渣打咁樣改回贈換取方法, 係咪步向東亞嘅後塵
Simply cash 嘅缺點
1. 年費未必有得waive
2. 要回贈到50嘅倍數先換得
3. CBF 收fee

Simply Trash
simply trash
即係收費公司唔係香港公司就有額外1%
常見嘅有AppStore, Netflix
第一階段登記咗就唔使再登記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞