[I/A]Pokemon Masters (38)| 寵物小精靈-夏日盛會の決戰炎帝【勿忘五大訴求】

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
已經用緊企鵝
但佢一出噴火就死撚晒
lm
你有冇點企鵝個盤
我係點滿的點曬所有大技相關既黃色格
冰雪龍/藍蟾蜍首發減速減到-6,最好用超能貓/霸王花上埋麻
然後海星企鵝朝北鼻,上曬buff之後套狂spam隻水寵既bubble beam
打到第2條血個陣開朝北鼻全體防禦擋一次噴火,應該就可以頂到最後
炎帝 第一條血用毒磨加夢夢debuff
第二條血 用沙暴 加竹蘭
但到第三條血成日扣唔到一半就死曬
成隊中灼傷 老噴出幾下就收皮
仲未過到
辛苦哂
整得好靚
點爆晒再試下先
炎帝
巴打減速可以用傘蜥呀
奶頭王單體減速兩氣 全體要三氣
傘蜥全體減速兩氣咋
見又有巴打打唔贏
我詳細講下debuff炎帝個打法
上個post都有講
一開頭揀夢夢配一補一打手(非噴非烈咬)
目標係盡量debuff炎帝 加打到入第二條血
第二組係霸王花加一隻你陣容入面debuff技能最多最全面既 傘蜥 雨翅蛾 雪花 等等
目標係上麻痺同再debuff
第三組係沙暴隊
一定要打到入最尾個條血
有埋麻痺同debuff應該搞得掂
第四組就一隻叉字蝠
上到毒就得 試到上到為止
必須係第三條血上
最後一組用噴配補 一路打一路回血
打到佢半血開晴就兩下可以殺左佢

第一組3
第二組2
第三組3
第四組1
第五組3
總數12隻

其他打法例如耿鬼訓覺bug 水鼬畏縮 個啲等其他巴打再講 上面亦有巴打講左企鵝減速玩法

咁多個玩法入面 Debuff應該係最無腦既打法啦 唯一要留意就係用夢夢debuff個陣 留意下扣左咩 方便揀第二組要有咩隊員 入場就可以配合下 盡量扣到全部-6

希望幫到未過到既巴打我自己冇用到第二組個兩隻都過到 我諗加埋落去應該會穩好多 如果用debuff玩法 用個一組完成唔到目標就可以re啦 因為會打得好辛苦
掛左兩日機,終於戰力廿幾萬變到差唔多四十萬,

最難刷覺得係普通筆記,掛足大半日都剩係夠升幾隻最後突破
作為一個 RED噴火龍 時加入的新手,本身覺得隻game 有d 悶... 但今次炎帝又幾好玩wo. 雖然好難打,但難先好玩

我只有 噴火龍 , 夢夢 係滿星盤 其他都只開左少少,難打到呢...

好彩最後都比我12隻內KO,比大家參考

第一波血
1) 叉蝠單隻上毒
2)比卡超 + 夢夢 + 坦 (不停debuff)
3) 是但組左個 超夢夢 隊磨下血 (我太少人

第二三波血
1) 天鵝 + 噴火 + 沙堡
(好睇回血運氣, retake 左我 10次)好彩成功

sorry , 我知我係無腦依賴 噴火龍
我冇傘蜥呀不過有既巴打可以用
我仲無腦過你,S/L一隻噴火龍打三條血算

rd 1 - 單一隻叉字蝠放毒
rd 2 - 夢夢/奉神/伊貝 debuff得幾多得幾多,我隻夢夢係無盤拍一得105lv
rd 3 - 沙堡/老噴/天鵝 瘋狂陽萎到完場
其實攀瀑流同睡眠流(唔係BUG個種)都好簡單
可以試下
希望巴打抽大吾歪到一隻
希望抽到呢兩隻
再出火球鼠大力鱷我真係
好型來源官方twitter
如果係司令
十幾抽單抽拍二巨牙,唔知有冇機會拍三到
終於打咗炎帝
聽講佢易怯
拎巨牙鯊+毒蜥+天鵝 1take咗
仆街,仲未體驗到佢好玩之處
再挑戰係咪無報酬?
夢夢+天鵝+打手幾勁
我打手擺日神一take穿哂bv第二十層
期待天鵝上拍3同我隻夢夢上5星

等月底datamine
貼個日本仔攻略
唔使衝企鵝盤 但係要有電蜥富迪土台龜伊貝鋼蛇
https://www.youtube.com/watch?v=434y8bBobXg
佢果幾隻我一隻都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞