北區有咩上車盤 (2)

615 回覆
4 Like 5 Dislike
想請教下有邊區可以一程車到銅鑼灣附近又有得坐
673聯和墟
果面有冇500-600既樓推薦
完全唔識
成個粉嶺都係兩房約呢個價內
上網見聯和果面個積比較大
所以貴d
粉嶺南一個大商場都無
周圍都無野食
譚仔都要行去名都
戲院都無要痴去火車站
樓又密又多
粉嶺名都有咩缺點
最平鐵路盤,但係華懋樓,睇清楚個單位有無漏水。
超舊加華懋, 就鐵路盤呎價都唔上, 想方便都抵既
牽晴間係咪完全冇車去到銅鑼灣鵝頸橋果頭
咁我再睇下先 唔該你
我次次都係978去到郵政總局行去轉黨鐵,一係277x 藍田過去
一係270A尖沙咀彌敦道落轉黨鐵過去
日日咁企法都好慘下....
因為我女朋友係果面返工
要揀個就返佢既地方
第日有沙中會好啲
其實我麻麻地978
好似坐極都未到咁, 返黎又係
點解咁講
東鐵直出灣仔金鐘
巴打係諗住買粉嶺樓?
如果係返工時間有678,朝早最後一班7點9左右到牽晴間,總站cwb。
但要預牽晴間上車無位坐
暫時睇中左太和區
我返工要就返部通宵小巴
所以地點好局限
唯有盡能力就返女朋友個返工地點
去到銅鑼灣仲有段距離
想搵個一程去到既區域俾佢返工
等沙中綫會好好多既
今日唔塞車35分鐘到觀塘。。。 仲以為搬左出市區
https://ps.hket.com/article/2695241/%E7%B2%89%E5%B6%BA%E7%B6%A0%E6%82%A0%E8%BB%922%E6%88%BF%E5%8D%80%E5%85%A7%E5%AE%A2%E6%96%A5585%E8%90%AC%E5%85%83%E5%85%A5%E5%B8%82?mtc=60035

粉嶺綠悠軒2房區內客斥585萬元入市
私樓成交
15:36 2020/07/14

美聯物業粉嶺逸峯分行高級營業經理姚子峯表示,粉嶺綠悠軒高層2房戶獲區內上車客以585萬元承接。

綠悠軒1座高層H室,實用面積452平方呎,建築面積629平方呎,2房間隔,向西南,望內園池景。買家為區內上車客,於區內睇樓物色單位逾半年,有見近日二手市場回暖,欲加快入市決定。客人鍾情上址有裝修,加上景觀不俗,屬罕有大2房放盤,考慮不久即決定承接。雙方議價後以585萬元成交,實用呎價12,942元,建築呎價9,300元。

原業主於1999年4月以193.1萬元購入上址,轉手帳面獲利391.9萬元,物業升值2倍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞