北區有咩上車盤 (2)

615 回覆
4 Like 5 Dislike
不過據我所知好似有啲特別低成交價冇報到出嚟,唔知係內部轉讓定係真成交
坊間都好似有 臨約價既網站, 但成日都搵唔到出黎
恭喜!
或者我會咁理解,不喜勿HI

(#總產量不變)
合味道本身淨係一個SIZE,
因為成本上漲/提升毛利,
出隻大版,
將正常版縮水,

再出MINI版襯番縮水後正常版,
感覺正常版都唔係差好多/抵賣過MINI 咁O既假象,
(/總產量不變)

去番樓市,其實佢唔做三房套巨尺/將800-1000尺以上級數三房變500-600三房連開廚咁,將有多尺數谷番落細單位最少都比番實尺200,咁樣都好睇過依家堆110-120龍床盤啦....

將配合番舊盤(eg 第一城細兩房),尺數相近,同級別盤源多左,分分鐘依家新樓尺價可以拉低1-2成...

我理解就係發展商為左分開唔同盤源級數買家,將400尺以下級別再拆細,開龍床盤賣平佢入場價又平,感覺易買D 咪多人買囉...但其實400尺樓下買家數目一樣,
但個個搏易入場個個買sudio flat
,所以三房套千尺單位除開尺價數番多數都跑輸細尺數單位

佢一開始唔出龍床盤您都唔覺依家O既
百尺sudio flat係正常...
龍床盤同studio flat 簡直逼人做毒撚, 兩公婆嘈起上黎連搵位做廳長都無
【發展商趕收錢】突然早半年交樓 逾250名海日灣II建築期業主疫市急上會

https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200628/RUDVNWMXXJOYJLRISVN2VEEANA/
都話左中國野信唔過, 16日要人上到會, 同直接殺人訂有咩分別
鄰居
想問下個屋苑近年有冇咩大問題
有停過幾次水,應該就係上面有巴打講過個情況

成立左個業主立案法團

這張應該係結合左兩個市場的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞