理大2019畢業生report終於出左

486 回覆
187 Like 10 Dislike
全能=唔專

Mech讀啲嘢太廣,差唔多所有範疇都會掂到啲,solid mechanics, fluid mechanics, thermodynamics, dynamics, material, control, maths, mechanical design仲有電

因為太多嘢讀,基本上你讀完4年,你都仲係讀緊以上嘅theory ,好少會掂到啲application

所謂全能,只不過啱啱畢業嗰吓會比較多選擇,但你揀咗一條路之後,就返唔到轉頭

基本上讀mech想專一定要再讀上去,mech ug畀到你係所有科嘅理論基礎去讀唔同嘅master
MHN 一早爆曬煲啦
Opt 起薪=頂薪

唔好昆人入去讀
視光贏撚哂
又爆煲
講咗十年
搵唔到工個D點計
工程果堆去哂投行做? max 4皮幾
睇到自己個科都覺得慘
講下笑姐 我都係poly醫療科出身
其實五寶nature真係好唔同 唔好為錢而入就真
返緊醫院 見到好多人都唔係真係鍾意就覺得好悲哀
會唔會咁arm個年有某國大支二世祖畢業入左iBank,拉高成個average
太子爺
FG價97500 真係好撚din
安全升咁撚多
留名
你去grad E po, 睇下poly同ust咩offer poly多人有靚offer
師弟?
Poly又淨係出average,跟據以前hku同ust果份,average低1千至3千就係median,先係大部份人既水平
樓主又唔cap埋岀嚟
QS亞洲第二學院,人工唔講得笑。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞