理大2019畢業生report終於出左

486 回覆
187 Like 10 Dislike
Financial services高過AnF
ME 求其取代
15k同asso有咩分別
private出血 所以先低咗
PT OT正常應該31快但數據得30.xk 即係有人入ngo 而有d ngo比低少少
關咩事
呢行就係咁低人工
利申:fg有offer 頭也不回reject
拎u bba 已經垃圾 估唔到poly financial service上年 個average 仲低過拎u
勸喻dse考生真係唔好揀文社科 真係要揀就揀社工 因為社會對社工需求仲好大 (普遍ngo 都出到24k左右)但文科唔好以為真係有上圖15-17k咁好 搵唔到工嗰啲根本就唔會同返學校講自己嘅收入依家真係非常非常難搵工 利申 非poly文科人
屌啦 都搵唔到工
最搞笑AE 收得高過ME
睇翻19-20年
AE best 5 mean score 係22.3
ME 係20.9
點會缺人 而且依加停飛
邊間公司會請GT
下年仲低
IT咁尾架咩
MM 18k
BSE已成為工程界神科
入到poly bse, mech都係天之驕子

2019年未調整人工係31k
加咗4%就變32k(the latest)
因為poly係工程界三大
唔係話低 但當lu bba finance 2019 average 都19.5k
我覺得poly financial service / A&F 唔應該咁低..
Mental人工仲高其實係咪仲惡啃?
因為mental比普通nurse所謂更加專業/specialized
所以比多2個point變point17 (37k)
Civil 無得輸
長線一定贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞