soundbar買嚟睇戲, q60r /yas 209/Sony x8500/denon s216 最抵玩?

209 回覆
2 Like 4 Dislike
原來rt3先平
係咪htrt5?
巴打我用緊想放
有冇興趣?
師兄賣左未?
賣左千五
push
請問10k budget黎講
hwq90r定係 jbl 9.1 好 d?
我打算配 lg電視
70%戲/打機
30%聽歌
岩岩買左t450 ,想問係咪中左伏??
點解個低音箱機背外框好似花哂咁嘅?定真係design來
90r
去通利試佢隻209,點解睇player number one有啲對白人聲低音會去咗subwoofer到,搞到啲聲勁拆,好似聽walkie talkie 咁

利申 新手想買嚟睇戲
諗緊 denon s216 定 sony ht-x8500 好,主要買黎睇戲
現場聽過,聽歌 s216 啲聲幾好,唔會好糊,但就冇試到睇戲啲聲
ht-x8500 聽歌真係嘛嘛,會糊,上過sony度試戲,表現好似都唔係好標青,唔知環境差定點
但 sony 個 spec 好似好啲,好難揀
套戲係叫ready player one

我之前都係去通利試完決定唔買209,買咗q60r
屌一時記錯

睇場條友仲話正常
隻subwoofer 聲拆到連句對白都㩒埋,乜都聽唔撚到,我又新手唔知係咪setting問題,問條友又話正常,睇你接唔接受到,我心諗「對白都聽唔撚到都正常?乜你睇戲唔撚聽對白架咩」

依家諗住denon s216算
佢正常意思,會唔會係209正常係咁

我聽完都無同佢講野就轉身走
12K 畢直
無位擺後置
係咪得番st5000選擇??
Denon s216好定boss新出個tv speaker好?
上boss官網班外國人讚得好勁
但香港冇咩評測
samsung Q80R
s216可唔可以外置兩隻藍芽做後置?
同上面一樣,屋企無位放subwoofer,剩係想買條soundbar睇下演唱會,有咩推介
自用緊q60,家人用緊denon 216,showroom試過209。都係q60 平均d, 睇戲同歌都唔錯。216 唔差但兩個bass擺左係bar底下,睇戲時有d位覺得焗左係度既感覺,但慳左sub位。209 比q60 睇戲同歌都冇特別出色,佢sell alexa功能,我都用唔著,簡番q60
thanks
有筆直想慳埋sub仔可以聽埋bose
我當初都係諗q60r同209,試完覺得209bass差d ,所以買咗q60r
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞