soundbar買嚟睇戲, q60r /yas 209/Sony x8500/denon s216 最抵玩?

209 回覆
2 Like 4 Dislike
同問
用緊,3200
建議中低階soundbar唔好貪個Atmos
基本上係有等於無
果個天空聲道唔會覺眼
情願選個好聲啲好似Yamaha果啲咁
Q80R算係咩階位?
想換soundbar 舊果隻大家會點處理
掉左佢又晒左
SONOS BEAM 同價位係未唔少選擇
都算係中高階
開始聽到Atmos效果
90R有後置應該好好多
入門soundbar嚟講YAS209音質無得輸
Yas 109 定 denon s216好
打ps4 denon s216定sony x8500好,sony有game mode,denon得三個mode,有冇分別
無位擺SUBWOOFER? YAS209
Q90R 跟個兩隻後置係 做後置 + 後置天花?
Q80R + 一SET無線 後置 (無線接受器 但係咪都要用返電線連返個兩隻喇叭?) (仲要又少左個天花 雖然我都唔信話會加強幾多)
點解行貨無Q90R
要有就有嘅
不過始於岩岩搬出嚟住新玩 唔知用唔用得多 未太想放咁多錢住好似都差成千蚊左右
我當初都係考慮行水問題 唔敢買水貨
壞咗真係無仇報
有十仔差好遠
市場上如果要慳位又有doldy atoms 既, 係咪只得sonas arc 可以揀?

利申新電視有da, hdmi 2.1
咁你用緊咩?
Q80R plus 無線後置
其實效果都好不錯
個後置 係咪要 電源 比接收器 接收器又用電線(訊號)比個兩隻後置? 咁樣真係有效果 但不如q90r /jbl 9.1 個喇叭就無線

其實如果有啲靚啲既喇叭 都可以跟個接收器拎黎連?
咁我又唔知靚啲喇叭係點 但佢本身個後置都唔差
咁你個接收器放0係邊 除左電源線之外 又多兩條喇叭線....好似唔夠「無線」
咪攤喺櫈後面
HT-X8500
有冇人用緊?
冇sub woofer 個bass O唔OK?
Sony RT5 有冇評價?好似好平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞