邊隻沐浴露對濕疹或者有皮膚敏感嘅人用好?

247 回覆
40 Like 0 Dislike
澳寶一定痕
會唔會試下用住曼秀雷敦Ad軟膏先
廿幾歲先有濕疹...上網睇係叫「汗胞疹」,姐係一粒粒水泡咁,密到密集恐懼症既人睇到一定會打冷震,超痕

有冇師兄都有...爛到雙手做唔到任何野,好返少少又再爆過,一兩個星期就爆發一次
我係痕果時先搽唔係日日既。。
呢隻有冇類固醇?
我都係用緊呢隻
之前睇醫生開比我用
之後就自己買泥用
個人認為幾好用
我都係用呢隻

主要是抗敏+保濕
我都有好返一排又會有返
好,今日收工去睇下有冇得買
一般唔建議異位性皮膚炎患者使用肥皂
Ad軟膏對我冇咩用
宜家日日起身就一係流血 一係成床都係皮粉
日日都要吸塵 成日都見到枱面都係塵(皮粉)
d皮膚超乾 都試過有排會好
但係隻手指同lin頭會間唔中出水 呢幾個位已經幾年都係咁
好似咁
點搞好
洗頭水成份愈簡單愈好 可以試下cetaphil同bioderma
然後都係最重要 勤力塗cream
發炎時期就睇醫生開steroid塗,食anti histamine控制
呢隻邊到有得賣

我唔係全身有
係手關節位有一大撻好嚴重
教授係咁講 因為有次佢叫個病人用cetaphil 但唔知係咪太貴定點 個病人用電話隊左張aveeno既相問得唔得 教授即刻say no,堅持要用都只推薦bb用果款
Physiogel 洗唔洗用到醫生專用系?
可以試下bioderma sensibio ar或者Cetaphil Redness Relieving Foaming Face Wash 同 night moisturizing cream
Cetaphil ,bioderma,la roche posay 都可以
如果想調理埋頭皮 可以試埋aromase 既頭皮淨化液 但要買2%果種比較好
iHerb 買番梘用啦
女朋友用緊卡倫番梘加卡倫護膚油
死海鹽水
曼秀雷敦AD沖涼!!超好用!!我自己同小朋友乾到嘔+痕,用完之後好返曬!再配合埋La Roche Posay支B5萬用膏,搞掂!
我臉有濕疹搽依隻會越搽越痕
痕到要頂唔順洗臉洗走佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞