邊隻沐浴露對濕疹或者有皮膚敏感嘅人用好?

247 回覆
40 Like 0 Dislike
用過 都沖得舒服
但有隻味好怪
我都係中意用Cetaphil 多D
用開Aveeno skin relief
前提係唔對燕麥過敏

呢隻可以沖涼用?
lm
我用呢隻

有冇圖
上面咪全部soap free, 但有好多牌子, 要試下邊隻對自己 work, eczema 最慘係乜都要試, cream 都要試, 好撚煩, 啲product 又貴, 買撚左唔啱用又冇地方放
銀屑病點搞
鼻翼,額頭,頭皮都有
去睇醫生 會開類固醇俾你塗 如果你比較嚴重 建議做埋phototherapy 你平時亦都可以試下食vitamin作為輔助治療 塗完一兩個月會見到明顯改善
其實好大可能你㾗係因為自來水入面啲氯氣敏感
我隻手爛哂 仲要做護士 日日拎緊d清潔力好強既洗手液洗手 唔洗又唔敢 好撚痛🙈
想問下有冇話食咩vitamin會對濕疹比較好
乾癬同濕疹兩樣野黎
如果濕疹有冇話食咩vitamin有幫助
無特登去睇醫生,直接去門店買。對我嚟講很好用,啱啱起,即搽就無事。
我用親都痕
銀屑=牛皮癬?

我果睇醫生,佢話同濕疹最大分別係發病位置同濕疹相反,都係向外既

之前上臂,依家延伸到前臂

冇睇專科了,都係keep 住搽野,唔太見效
施巴有款濕疹用既洗頭水架
我都係咁好耐
不過港頭一定要用洗頭水
如果唔係真係仲好油
利申:油頭毒撚
油頭就真係難搞 三日先用一次洗頭水 同埋洗頭巾還洗頭巾 抹身巾還抹身巾
https://instagram.com/naturallyyouneed?igshid=1hgfuil6j6g54
黃店,天然野,要用一排先見效
利申:用家,非打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞