邊隻沐浴露對濕疹或者有皮膚敏感嘅人用好?

247 回覆
40 Like 0 Dislike
去藥房問有冇dr health沐浴露 藍色盒裝

沖完唔覺好乾
留名 濕疹而家一落雨係咁出
傳銷野
用開手工番梘 濕疹建議用金盞花或者洋甘菊都得
但用慣梘液忽然轉番梘會唔慣 可能因為番梘起唔到泡感覺上好似洗唔乾淨
但我用慣左番梘 覺得用完皮膚好左 同埋無咁乾
本身都有濕疹 (唔嚴重) 但作用唔算大 但好過用市面上沐浴露
因為濕疹最重要係介口 但我無介到
男朋友嚴重濕疹
醫生介紹左依隻
好番勁多
勁有用
好少見佢皮膚咁耐冇發
睇後面成份
含Methylisothiazolinone或中文「甲基異噻唑啉酮」呢種防腐劑就唔好買
歐洲已經ban左
係証實左係致敏原,(懷疑)濕疹元凶之一。
http://ccue.singtao.ca/toronto/養顏保健/濕疹皮膚沐浴露愈洗愈痕
呢隻係發病先會用
呢隻野可以鎖水止痕 , 一發疹就會用 , 但平日用會覺得油林林
好臭,但幾好
今日路過Top買左支,用完好用再分享
建議試下用番梘先,比起沐浴露爽好多
優潔寶松焦油露
啲攤位仔黎,買左支叫SoElf既,今日番去打算試用下
Muo
好心咪撚慳啦澳寶呢啲垃圾都用
太乾
一般沐浴露好多化學物質,要用中性的,可以試下 德國樂美思 pH 5.5 敏感性肌膚 潔面及沐浴露
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞