少少懷疑美國示威係咪同中共有關

310 回覆
734 Like 69 Dislike
以其人之道還治其人之身聽過未?
畫面黎講係幾震撼
不過咁小事可以引發咁大的問題? 唯一合理解釋咪又係百幾年既咩種族問題, 社會階級問題個D老土野囉

不過我無點FOLLOW依單野
我始終只係比較關心香港
美國社會發生咩事都唔關我地事 (除左對華政策)
直接有關唔敢講
但搧風點火就一定有
而家都係鳩估
但藍絲係話肯定班上街既有收美國錢
問佢點解知,佢只係答我外面個個都話係,呢d 先係鳩up

而家大家都係懷疑,拎出黎分析下
唔緊要 美國佬都唔係好人 美國佬根本話就支持香港爭取民主自由 又係借機會打擊中國 佢地有冇比錢比番幾億香港示威者打官司? 冇乜柒都冇 香港人係要靠自己 靠美國又係天真
本身呢單野就算冇武肺,都會搞成咁架啦,加埋冇錢咪更加多人搶野,有排都輪唔到燒中國領事館
似民主黨仲野多啲
其實上一次個乜柒譚得菜都係想挑起racism 去屌柒台灣美國
唔係吹風咁簡單成個係個陰謀嚟㗎
而呢個陰謀將會導致到你同我有可能被滅絕
佢只係做一樣野中國政府最拿手嘅拉一派打一派
同時一箭雙鵰讓習近平唞一唞氣
前者每年都會發生
agger
其實我覺得關社會失業率高 冇工開就好多怨氣
班nigger見錢開眼,幫支共做野有乜出奇
五毛有幫手煽動 但引發主要原因係美國警察不嬲岐視黑人
有留意國際新聞應該都知成日都有黑人無啦啦比黑警殺
美國警察內部都比較腐敗, 無香港咁嚴重但好多違規野都唔會理
次要原因就係武漢肺炎+25%失業率
好多人都無野做無飯開 自然會上街
日積月累對制度既不滿加上武漢肺炎 累積左好多火藥
今次呢單野變左導火線一次過引爆哂
跟住支那網軍再起到淋火水
恐怕美國同香港會一鑊熟 侵絕對無能力處理呢單野
一樣係支那武警式跪頸,明明咁多隻popo圍住睇水都咁清楚俾人影到,然後咁巧合又係身邊就係asian

好難會唔覺得支那無搞局
就算侵連任唔到
民主黨本身都想制裁中國,五毛做咩都冇用
同藍絲話反送中係美國刷畫有乜分別
咁事實係我地冇收錢
但美國示威啲人似乎有收錢
美國成功攻佔支那春袋
依家支那搞咗成年終於搵到美國春袋
都係挑動根本問題
點樣似乎有收錢呢?
證據?
唔洗諗得咁陰謀論,d黑人啖氣谷咗咁耐,呢件事咪trigger到佢地上街出吓火。同埋美國示威燒車爆鋪不嬲最低消費,不過今次佢地嬲撚到顛咗連鋪同差館都燒埋
唔好咁樂觀,競選同當選前後可以係兩個人
侵侵:外國勢力煽動示威者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞