Octopus on Apple Pay 等候區 (23)

1001 回覆
1 Like 52 Dislike
今次真係要
凌晨1點落去7仔買野先
老母係藍屍廢老,個仔勇武有幾奇。就算同一集團,內部都唔係一個人話事。睇下sony幾多山頭部門
......
我係蘋果男老母
個衰仔因為爆公司機密, 比人拉左
八達通話要延遲退出先唔比APPLE 告
唔比你地估到~
其實加咗Card之後, 八達通知唔知你個Apple ID?
咁咪on9囉 同一集團但資源唔係共享 唔通到佢要整無卡提款時又再嘥錢請過條R&D team? 唔怪得大貓股價得返$三十幾蚊
搵自己個仔嚟做咗測試先. 成功先至再引進.

好明顯而家係唔成功
其實我覺得chase呢套solution幾好
https://www.chase.com/digital/atms/cardless-nfc
關佢蛋事?
NO, Apple Pay 增值都唔會知.

但係 Visa / Master 會知道.
ff again
同一條 R&D, Online Banking 都係一樣, 不過係先後之分.
我都覺得係. 好多人覺得咁樣唔係快咗..... 但係對好多唔用 Online Banking 嘅人來講, 呢個先至係 Cardless 嘅正常做法.

所以我成日都話 Tech Design 同 User / Consumer Design 永遠都係分唔到個重點.
關佢蛋事?
你講緊邊個 ? 我講緊 假設用 Apple Pay 係用 Visa / Master Card 增值.
下一個post係怒屌加唔到卡定係等候區
怒屌等候區
點解會知道apple id.......?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞