Octopus on Apple Pay 等候區 (23)

1001 回覆
1 Like 52 Dislike
今日係5月32號呀 未到6月㗎
咩雲閃 Bo支呸 勁多打手
之前睇過有條撚樣問交hku學費用支那寶定v7搭咩咭好
我諗讀到大學應該都唔會藍啦 點會仲用支那野
搵兩張大學咭交都唔用益支那野啦
已出

根本就係垃圾, 有時係點擺點捽都唔得
我用 NFC tag / Credit Card Apple Pay / Suica / Octopus 都係求其放近相距幾 cm 都 doo 到
整返倒轉版仲好啦,反正恆生卡加到落apple pay
佢呢個 demo 因為要 show 返張 NFC 貼紙比你睇先至就晒位咁影咋, 話要乜角度又盛, 咪玩啦, NFC 電磁場嚟㗎, 根本隨意放近都 doo 唔到就已經係垃圾
就算一張簡單幾蚊張喺鴨記買嘅 NFC tag 都可以百試百中啦
佢揀呢啲時候出..... 八達通聽日有啲嘢公布......

屌會唔會真係同 Apple Pay 一啲關係都冇

利申: 9 Up
就係放咗喺嗰個位度唔得. 無論係機頂定係機背.....

不過我淨係玩過一次, 搵日再試下 .
佢張 NFC 貼紙貼喺金屬 ATM 機殼上面, 會被消磁, 所以好難 doo
完全明白.

唔怪得知 HSBC 乜嘢都搵恒生試咗先
佢張 NFC 貼紙貼喺金屬 ATM 機殼上面, 會被消磁, 所以好難 doo
好簡單, 我將屎忽窿放上金屬殻 MacBook, 一樣好難 doo 到
但要用邊個app
我citibank冇
垃圾八達通
姐係又唔出?
據知得東亞銀行先有
渣打而家都有
要用銀行app
感謝你的耐心等待,公司會於日後公佈更多詳情。
唔係
JETCO成員有權唔join
的確係可以唔跟 依家可以用qr code 都係得 東亞仲有渣打 其他都仲未有

所以依家淨係得呢兩間可以互通
都唔知今晚等唔等好
我建議你唔好等
今日返工又可以推爆post
今晚見證歷史性既一刻
傳左咁耐既外星科技
今晚震撼世界
淡友揮手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞