Octopus on Apple Pay 等候區 (23)

1001 回覆
1 Like 52 Dislike
但無乜人用呢
am pm?
嗰個公廁lounge真係
2021年?
好可惜香港已certified
呢個真
雖然我都等唔切買左黎用
但真係好方便
上年用s9+都用過,係幾方便,但頂唔順an機lag lag下,寧願放棄smart octopus,換咗iphone
我買左s10,iPhone係11pro max
我自己好耐無用過android手機,其實係比到幾大驚喜我,無乜lag機
但某d操作同埋對MacBook用家黎講,一定係iOS完勝

依家咁樣又唔想成日掂d現金,又唔想找埋一大堆神沙
可以手機嘟八達通係幫到好多,始終唔係度度收信用卡

但真係唔明點解咁多人用三星手機但咁少人用埋個smartoctopus
我雙修S20 Ultra 同 iPhone 11 Pro Max

都覺八達通好方便

平時就因為用AW 都係拍隻錶去Apple Pay方便

電腦因為都係用Windows 用Android覺得過野仲方便左

當然而加用iPhone其實買iCloud都夠 好少要駁電腦
用an機多數年齡較大,唔想搞咁多野。或者中小學生,屋企人買部an機比佢,唔會加呢啲野落去
AW+Apple Pay真係無得輸
手機嘟埋去好似仲快過用實體卡
卡用得耐會老化,接觸無咁靈敏。電話主動式nfc放射出去。不過有時會失靈,試過一次7仔一次黨鐵入閘,boot機先得
咁大獲
我好驚上車嘟極嘟唔到比人屌
我都用緊
如果ios 出嘅就最perfect
部s20 係work phone 唔係成日袋住
電子既野,無可能完美唔會壞,最好放多張八達通喺銀包,入面有幾十蚊,不時之需
我都明,但咁樣好反智咁就係想帶少張卡甚至唔帶銀包
最好快啲出啦octopus on apple pay
咁計埋aw,3部機有3張
仲有好多餐廳鋪仔收現金/碌實體卡,又要袋身份証,唔帶銀包唔得。唔帶銀包喺屋企附近買下野可能仲得既
暫時都仲係要拎張提款卡,身份證,一張信用卡
都仲未計其他會用到既咩會員證果啲
有學生證,職員證又多幾張卡
Apple Watch 同 iPhone 各一張
隊部三叔埋去會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞