大家第一次自已渣車個情況係點

108 回覆
2 Like 0 Dislike
第一次渣車
我唔知渣自動波車係要踩住break 黎著車
係咁禁engine start 都達唔著
後面又勁多車頂住
結果就勁緊張勁無助

我上次泰國布吉租車又係咁
一時唔記得
差d要打去租車公司問

最慘我係後面頂住成條船既車

咁就慘d
我係布吉某個海灘既停車場發生呢件柒事
買左架棍錢七
吊極力子要比油 同學既van 完全唔同
又chok 又死火 銅鑼灣近紅隧上橋仲要塞車
棍波上鈄塞車真係勁大壓力 一鬆break 就溜後後面d 車又貼

咁你宜家仲有冇揸棍仔
比d識揸既fd 屌到仆街
比d識揸既fd 屌到仆街

呢個真
泊位柒左笑我
揸得慢又話我慢
一人一句煩到仆街
大佬我p牌仔出車都冇幾日
黎緊5月頭出車,屋企就住東涌,返工就喺何文田
自己間中都有渣下咁,但一般都有朋友或者屋企人坐喺架車裡面
而家一諗起朝早條路自己渣就有啲驚

樓主
聽日同架tiguan上路囉

😘😘😘😘😘😘
買左架棍錢七
吊極力子要比油 同學既van 完全唔同
又chok 又死火 銅鑼灣近紅隧上橋仲要塞車
棍波上鈄塞車真係勁大壓力 一鬆break 就溜後後面d 車又貼

咁你宜家仲有冇揸棍仔

有 而加好好多啦 不過架車個break 同油門高度唔夾 練唔到heel toe
第一次渣車已經係五年前既事,試車。
考完牌兩個個月後係highway 試部DC5
嘩心諗咁撚快既?
之後係咁試就無咩感覺,兩星期後出左第一部車渣左五年DSG 波箱打柴要湯
外國撚
第一次自己渣就係日本自駕
出發前好緊張
渣左一陣又無乜嘢
上日本highway唔敢渣太快 跟牌行 係咁俾人過

還車時
人車無穿無爛無花

咁咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞