大家第一次自已渣車個情況係點

108 回覆
2 Like 0 Dislike
第一次老豆坐隔離,成日比佢屌:唔好成日踩住個break,比油啦!用油門控制速度!

我心諗,第一次渣自動波怕炒呀大佬
第一次停車場都未敢出
第一次出街只係敢係屋企附近兜又狂死火
之後有次係街死完火舊電死咗著唔返車塞死後面
好在條路僅僅夠後車過
最後人手推車廢事塞死
揸左半年二次柒事

第一次岀停車場,冇食靚個彎,撞花左小小

第二次上左紅磡條highway,cut岀路口個時唔敢cut線,停左幾秒想等正線架車過先去,點知俾鐵馬訓話
好緊張 平時cut線都會有人提下
隔離少左個人真係幾緊張下
第一次自己揸係6月深水埗轉完名收車
正呀,瘋狂死火到巴士佬都長bee
唔識開冷氣,開窗聞廢氣
開左水撥唔識熄返

同日再接女朋友收工
行錯路,cut唔線上到highway差d撞欄
開左高燈又唔知,俾前面急停舉中指
嚇到女朋友瀨屎咁濟

雖然啱啱揸車柒事係多過呼吸
但係宜家諗返都係覺得係段好開心嘅回憶

咁恐怖

我第一次揸成車人揸實曬扶手 佢地覺得坐緊過山車
放工去攞新車,個牌攞左之後兩年幾間唔中揸過三次,好緊張,又怕hi花架車,個時天已黑,完全無sense要開燈,沿途對頭車好幾架又閃又呠我,我不停唸做乜9

泊好架車落車個陣又好神奇識熄燈,個一下先嚇捻死原來無開過燈
考完牌翻到香港第一次渣有老豆徬住 直入石澳道來回 第一次自己渣就接條女收工 東隧過牛頭角 種感覺好神奇 everything is under my control
第一次自己渣就係日本自駕
出發前好緊張
渣左一陣又無乜嘢
上日本highway唔敢渣太快 跟牌行 係咁俾人過
第一次自己渣就係日本自駕
出發前好緊張
渣左一陣又無乜嘢
上日本highway唔敢渣太快 跟牌行 係咁俾人過

還車時
人車無穿無爛無花
第一次揸車可能我個人雞冇力,綠燈打算鬆Hand Brake起步啦,點知鬆唔撚到 要用兩隻手先鬆到 之後揸慣左又唔會覺得個Hand Brake好緊,唔知有冇人同我一樣
仲有次係mk,唔記得入波,一腳油踩到6-7千轉,D路人望住晒
第一次係啲細街周圍兜下,跟著先上高速公路/過海
第一次揸車可能我個人雞冇力,綠燈打算鬆Hand Brake起步啦,點知鬆唔撚到 要用兩隻手先鬆到 之後揸慣左又唔會覺得個Hand Brake好緊,唔知有冇人同我一樣

我第一次開車都係咁,第二次之後就好易,應該緊張用錯力
第一次揸連屋企個停車場都扭左半粒鐘先出到去, 揸住架大車要扭4個90度灣上斜先出到去, 出到去之後停低架車去買野又整響左個防盜, 柒完一大輪返到屋企又要入個停車場, 呢次仲衰, 後面有三架車跟住, 我扭極都扭唔入個灣, 仲HI花左少少
結果要最後面架車個男人過黎幫我睇位先走到, 落左一層之後停埋一邊比人過
見到頭兩架係C9黎仲要比佢地用恥笑既眼神望左兩眼
幾經辛苦最後先落到4層返自己個位, 去屋企附近買糖水都搞成個幾兩個鐘先返到屋企

果次之後過左一排已經可以出入自如, 但係諗返都柒
記得當年第一次自己渣車都好快係停車場hi花左
唔好急,最緊要知自己做緊乜
今晚處男落地
利申:p
仲記得部的士無啦啦急停 我專登踩盡油一野車埋去

最後的士老倍錢比我

10個10個都唔賠
D的士佬最撚仆街
紅隧排隊比錢死火

算鳩數啦咁 紅隧正常人都唔會經
咁多勇士
成日驚入錯線
七人車飛鵝山
岩岩星期日係屯門拎車渣返東涌 全程過左3架的士頭

利申:一年牌無渣過車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞