[Netflix] 末世列車有冇人睇?

310 回覆
81 Like 6 Dislike
呢幾年好多呢一類反烏托邦片
但我又唔覺後面D人有咩貢獻,成日係度諗點樣叛變搞事
反而前面車卡好多人都係有工作,其實安排晒後面班人去做野咪得囉,留佢地係後面又冇野做都唔知想點
想太多...
但入面連魚缸都有,仲要有埋假山唔係酒樓D玻璃魚虹
後尾應該都會開估
一定拖長嚟玩,都唔知佢想拍幾多季
比有錢佬搭架嘛
同埋唔係我估,好似係電影有講過(記錯勿屌)
係, netflix 有, 已經有3季

以下劇透...

人都食埋啦,小強算咩野
同意,後面班人好自私,好似CCP,自己衝上車少少貢獻都冇,但成日覺得全世界欠咗佢。佢殺6個職員就得,自己人有事就係被迫害。要分上層既資源,要攻到去engine。做到上層佢哋咩又係自私享受。愈睇愈嬲

反而third class既人有貢獻,先有資格提出要求。唔知tail既人馮乜搞亂檔
嗰班難民飛又冇, 強行上車, 冇畀人趕落車都算係咁,又有嘢食咁多年。 喺度搞事, 殺咗幾個制動員, 都係淨係斷隻手報仇啫, 都唔知最尾嗰卡啲人有咩好吹奏
俾我我一開波就閘走後面啲車卡,放生佢地
同電影版睇落好唔同,而且官方話時間早7年咁好難解釋又多個Mr. Wilford
定其實有好多架火車,每一架既話事人都係自稱Mr. Wilford
btw 劇版架火車先進過電影版好多
真係煩到仆街, 真係勁唔想佢哋攻到駕駛室, 一開頭佢哋沖上嚟,好心殺曬佢哋啦
俾我我一開波同手足偷襲敵人
趁混亂時搶埋對家武器齊上齊落, 然後逐個車卡殺上去打巷戰, 反正空間有限, 對家冇可能大圍捕
好似個車箱大個d咁
大好多
有上下層
第6季: 打移居外星的地球人
第7季: 打疑似未來人
我指個內籠
睇前食會唔會嘔
但係個車頭反而細好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞