「突發」銅鑼灣開始多人

2736 回覆
1381 Like 31 Dislike
呼號卡可以係假
翻狗屋啦
都冇野做
封晒路,我個frd 去唔到天后
繼續
你扔水樽可以阻到班狗推進?唔好話人地full gear啦,就算便衣狗都冇用啦。

本身班狗係冇推進 我睇住 係有人扔野 見到都即刻走

仲有12點幾屌狗又係
donki啦
YKS 至尊寶

24 MAY 2020 13:28 #銅鑼灣廣場一期對面天橋底
一男子被壓在地上制服拘捕。

Photo Source : Telegram

告士打道來回rb
1415 中央圖書館已關閉
預計包圍網將於短時間內推進
警嫂+銳武一同推進中(到達鵝頸橋)
請向港島東/南移動, 遠離銅記至天后一帶包圍網
灣仔經其他路行緊嘅手足請勿鳩企, 包圍網已經基本成型
就算係痴線佬你唔撩佢都未必發作啦 明知班黑警係癲既 唔安全既情況下都要主動扔野屌人老母撩9人 同面對住個痴線佬揸住把刀仲屌人老母有咩分別???

駁我啦屌
你係度屌有咩用
其實好多人
灣仔站站內冷氣強勁,所以引咗好多流浪狗
警嫂+銳武一同推進中(到達鵝頸橋)
請向港島東/南移動, 遠離銅記至天后一帶包圍網
灣仔經其他路行緊嘅手足請勿鳩企, 包圍網已經基本成型
咁樣代表有做野嘛 拆晒啲野又可以爭取民意
屌你老母邊撚個係度灑d細細粒痴頭芒成身都係吉撚到仆街,係廁所meet成粒鍾都未搞掂
我就係思考左好撚耐 都搵唔到意義
部份人向中環前進 有人破壞交通燈
24.05.2020 14:24

大批市民中午過後在港島聚集反對國安法。人群下午一點左右,先在銅鑼灣崇光百貨外聚集,其後佔據軒尼詩道來回綫。防暴警察在隊頭向灣仔方向後退期間,有市民向警員投擲雜物,防暴警察制服數人,並向人群發射多枚催淚彈及胡椒球槍驅散。另一批市民就在灣仔電腦城外一段馬路聚集,有人在軒尼詩道近菲林明道交界以雜物堵路,防暴警察其後到場清理,警員以揚聲器警告行人路上的市民,包括記者全部都正參與非法集結,聚集的人其後向中環方向前進,有人破壞交通燈。下午近兩點半,水炮車及裝甲車就在軒尼詩道向銅鑼灣方向推進,有速龍小隊警員在裝甲車上舉槍。另一批聚集的人就走到告士打道,並以雜物堵塞馬路。灣仔及銅鑼灣港鐵站多個出口封閉,警員亦在多處向天橋上的人舉槍警告。

有遊行人士批評,港版國安法無視一國兩制,港人要珍惜餘下來能夠聚集和遊行的機會,又指不擔心今次遊行未有申請不反對通知書,認為警方要中止和平遊行,可以有不同的理由。

https://www.881903.com/Page/ZH-TW/newsdetail.aspx?ItemId=1289764&csid=261_341
軒尼詩道舉一舉橙旗又縮返
一直喺尖咀 冇嘢可以做到
點知佢
完全封鎖算
阻撚住曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞