「突發」銅鑼灣開始多人

2736 回覆
1381 Like 31 Dislike
以往3點集合 5點先齊人
約1點都有咁多人算係咁啦 未計疫情同冇不反
九龍你去左未
黑狗就係唔想比人數聚到
先一早射tg
然後係連登係咁吹風叫轉場

今日一有過百萬人以上集合到
支共個弱智大話就無得講
咁點遊行呀 靜默遊行?
咪撚柒quote啲垃圾五毛啦屌 推番資訊
同佢排隊啦
熱狗 好易認 唔洗覆

警嫂同銳武由支聯辦去緊銅記
請嘗試離開包圍網
WJ2217旅遊巴,見到小心,上曬車向CWB 進發
你可以推啲有資訊嘅回覆
根本就算屌唔屌狗,掟唔掟野,班狗都會發癲
講緊你條TVB 波台狗?
#九龍城
1343 太子道東 回旋處附近的富豪東方酒店巴士站 一衝一私家狗車截左架的士 查左2個黑衫中年人
USP United Social Press 社媒

【5.24 反惡法遊行】
防暴警察於銅鑼灣鬧市施放多枚催淚彈及胡椒噴霧。

人大將會審議繞過本地立法的「港版國安法」決定,有網民發起今日在銅鑼灣、灣仔一帶遊行抗議,大批警察在銅鑼灣至金鐘、西環一帶戒備、港九各處亦有不少警察截車檢查。

警察早前在東角道拘捕人民力量的快必,指他的防疫街站以非法集結。
在銅鑼灣崇光百貨及希慎外,警方舉藍旗,呼籲在場人士離去,否則可能使用武力。

及後大量市民走出馬路並高叫「香港獨立,唯一出路」「光復香港,時代革命」等口號,警察一度後撤時向記者噴胡椒噴霧。

攝/ Cezzna L
@ USP United Social Press 社媒
#USP #USP20200524 #銅鑼灣 #反惡法 #國歌法 #國安法 #催淚彈 #胡椒噴霧

手足加油💪 睇路
統一打後至中銀無狗
平日商業區先係春袋
道理大家都明
問題係咁大班人出咗去冇咁快撤退到 要時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞