[希望係最後一個旗POST] 集各家之成既香港旗,你地覺得點?有意義解說

165 回覆
9 Like 6 Dislike
5毛?

反對你就5毛? 理據?? 又老屈
搞國旗=分化
BC優越論係咪?
你老屈我"唔準討論香港國旗,但可以吹奏英旗" 你老屈完未?

你係無正面回應過:
點解"選擇英國籍就係離棄香港"? 唔通選擇中國籍先係唔離棄香港? 咩logic? 而家未有香港籍架. 分化完未? 喺度分化有BC同無BC 嘅人
可能唔夠你咁明啦, 你係咁用, 用得咁熟手
你想玩two wrongs make a right? 邊個邊度幾時"BC優越論"?
而且無論有無人有"BC優越論" 都好, 現階段搞國旗, 會造成分化, 呢點唔係事實咩? 你已經屌緊英屬香港旗啦
BC優越論係咪分化?
你會唔會有正義感地屌下隻賤兔?
你去睇下你明友講過咩
你都屌緊設計國旗既手足la
整旗=分化,邏輯呢?
我都睇唔到佢幾時講過佢有BC. 你都黐撚線.

你係無正面回應過:
點解"選擇英國籍就係離棄香港"? 唔通選擇中國籍先係唔離棄香港? 咩logic? 而家未有香港籍架. 分化完未? 喺度分化有BC同無BC 嘅人
你又老屈"你朋友" 我幾時識佢?
而且基於he who asserts must prove呢個舉證原則, 你話佢有咩問題都好, 係你畀理據去證明

你係無正面回應過:
你老屈我話 選擇英國籍就係離棄香港
明明原文係針對你朋友表示申請移民英國,冇bc個啲係支那人
so? 所以我咪話現階段根本唔應該搞國旗囉. 閱讀理解零分?
不如就用上黃下黑旗啦
https://lih.kg/pwoCkqX

你要人講邏輯, 但你就不斷打稻草人, 你呢度係雙重標準
有乜證據證明設計國旗=分化
你打緊稻草人,但要我講邏輯喎
你不斷老屈我話佢係我朋友, 你老屈完未? 我撚知佢講過乜.

#50 你講嘅"BC自己選擇英國,離棄香港" 我無屈你

你係無正面回應過:
#114 post 完, 唔好選擇性失明
我邊忽打稻草人? 你又老屈.
你要講邏輯, 你就唔會打稻草人, 因為打稻草人係邏輯謬誤嘅一種. 所以你要人講邏輯而你就打稻草人, 你已經係雙重標準
睇下#106
你扮緊你牙?
上等人買到機票未啫

Noted with thx

你嘅邏輯呢?
點解? 睇唔明
post 埋link 又問, 即係選擇性失明啦

你係無正面回應過:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞