[希望係最後一個旗POST] 集各家之成既香港旗,你地覺得點?有意義解說

165 回覆
9 Like 6 Dislike
中共式二分法?
點解親英唔可以親港? 而家英國同香港敵對緊?
唔用港英旗就係無視歷史,係中共

你講嘅
黃在上, 黑在下
沒 logo
保持純粹
橫掂上面個logo係一定距離之後都唔會睇得清楚
同埋用 SWHK 嘅 icon 冇辦法代表整個抗爭, 因為要做得 icon 自然就會想涵蓋埋其他戰線
所以無, 反而整體訊息係最鮮明
less is more.
反對搞國旗
但吹英旗就得?
點都好, 夢燈籠 #316927, 你#23 係回緊我 #20, 而你#23 聲稱 "又係你兩條移民仆街"
你呢度已經係轉移視線去他人身上, 加無理據老屈.
#43 著名五毛endorse
因為英丶中都係殖民過香港

反殖係理所當然
話你打稻草人有話錯你? 無人講過係咁老屈

點解"選擇英國籍就係離棄香港"? 唔通選擇中國籍先係唔離棄香港? 咩logic? 而家未有香港籍架. 分化完未? 喺度分化有BC同無BC 嘅人
你兩個經常唱雙簧,都好似網軍

用吹英分化港獨
上面呢條thread 係講緊BC, 唔係"港英旗", 你老屈完未?
話你打稻草人, 用埋啲5毛常用詭辯法, 無話錯你啦
"吹英旗就得?"我幾時邊度講過? 又打稻草人老屈
因為個條友有bc覺得高人一等,睇唔起97後手足,又講明移民,唔係分化?
幾時邊度咁做過? 又老屈
兩者對香港嘅好壞唔可以混為一談, 所以你以此去聲稱我"原來你唔否定支那殖民香港", 你就係打稻草人老屈.
英國籍走佬唔係離棄香港
屌,我又走lu
"個條友有bc覺得高人一等"有無咁嘅事都好, 都係佢自己一個人嘅事. 而且你無理據證明人哋有咁講過. 呢度你係轉移視線去他人身上.

你無正面回應過:
點解"選擇英國籍就係離棄香港"? 唔通選擇中國籍先係唔離棄香港? 咩logic? 而家未有香港籍架. 分化完未? 喺度分化有BC同無BC 嘅人
你自己就走去國旗post踩場

人地還拖就五毛

賤到
你呢度係偷換概念. 你用"英國有無離棄香港"去偷換"香港人選擇英籍有無離棄香港"
你都冇正面回應點解新國旗唔準搞
但支持用英旗
即係我無吹英旗啦, 即係你老屈啦. 認未? 喺度轉移視線

而且我有因為你"還拖"就話你五毛咩? 你又打稻草人
我只係指出你不斷用一啲5毛常用嘅詭辯法去詭辯.
一個離棄香港投英嘅人,左右香港國旗討論,你維護佢做乜?
我幾時支持用英旗? 你又打稻草人.

但你係無正面回應過:
我維護佢? 幾時"維護佢" 反對現階段搞國旗叫維護佢? 你屈完未?

仲有你係無正面回應過:
算啦 Genzo巴 Report呢條P牌柒碌俾連囝好過
連仔都唔理架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞