計劃進修PhD/Research討論區 (11) All money is a matter of belief

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/13501763.2017.1316946

我以為我個browser 有問題

行為藝術

份野好似係個field 都唔差
我想問咁樣計track record 時點計?

想問下大家個department 個culture係點?
Cohort 之間多唔多交流?定淨係各自理自己research

利申:個coordinator想我地有個research community,但搞極都搞唔起,Easter/Christmas drink都冇人show佢
想問下大家個department 個culture係點?
Cohort 之間多唔多交流?定淨係各自理自己research

利申:個coordinator想我地有個research community,但搞極都搞唔起,Easter/Christmas drink都冇人show佢

睇你咩國家啦
外國d人Easter/Christmas前後都番左屋企啦
所有獲獎人無須通過入息資產審查均可獲發獎學金以支付學費,以每年25萬港元為上限,兩者以數額較小者為準。

此外,我們會向可能需要額外支援升學的學生提供經入息資產審查發放的助學金,以每名學生每年20萬港元為上限。經入息資產審查助學金分為兩個部分,即每年最多5萬港元用以支付超出25萬港元的學費開支部分,以及每年最多15萬港元用以支付生活及其他學習上的開支。

如獲獎人同時獲其他助學計劃資助同一海外升學計劃,則資助金額會相應下調

申請人即使最終獲其他來源的獎學金資助全額學費及生活費,仍可獲督導委員會考慮頒發獎學金計劃的名銜(不會獲得任何金錢資助),作為政府對其卓越成績的肯定。評核這類獲獎人的準則與評核獎學金計劃其他獲獎人的準則相同。

獎學金一經批核,修讀學士學位課程的獲獎人在相關課程的正常修業期內可獲發獎學金,而所有修讀研究院課程的獲獎人可獲最多兩年資助。獎學金須按年續領,獲獎人須提交可信納的文件證明,顯示其學業進度良好。

美帝學校填哂你筆學費點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞