Apple Watch 用家討論區 (36)

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
收到
揾天才搞
拎左隻錶去士多整 收到維修資訊:我們發現擅自改裝。
代表佢唔會整就咁退返比我?定點?
你係咪本身有保養
同你一樣情況, 今日去左apple, 佢話係全球性問題, 個os 有bug
垃圾apple, 新買隻applw watch 而家變咗磚
姐係要等更新?
天才話今日遇到好多都係咁
Report 咗返總部, 唔知幾時有更新

但apple 都未承認有問題, 所以佢仲建議可以試下比佢寄海外整
我心諗我買咗一日, 戴都未戴就software 有問題............on9
屌,睇黎有排都未用得
所以大家唔好update 住, 有機會變磚
order咗 pride nike 要7月頭
寄海外整=90%換N字頭Service unit
中左 上到黎問完先睇到
有無人有錶帶網推薦?
想買真皮錶帶 求推介
有冇巴打放銀鋼/黑鋼 s4 44mm,要有apple care
https://t.me/sold_0
試過S2時買過care,結果隻錶帶咗兩年都冇乜點花,嘥鳩曬啲錢,轉S5已經冇買
又有優惠
個天才仲水鳩我話: 一撚定係全新機 全新serial
其實要寄到海外整即係大型維修+回收工場, 唔同啲二手料真係丢咩
最尾一撚定係左裝右砌比隻'全新'你
變咗磚?
如果有時間上去天才, 相信愈多report 話死機, 先會愈快出更新

我本身戴緊隻series1 反而更新到
有無人試過唔見咗啲limited edition既awards?
最後點出翻嚟?
新手一問
我見上面好多人話新update會變磚,岩岩買咗隻SS S4俾老母,新開activate就要我update啦,咁係有試過update緊但我見好耐所以cancel咗。而家再activate點知部iPhone剩係寫 "Unable to check for Update: Checking for a software update failed because you are not connected to the internet"
而家隻錶又用唔到,reset過無限次了。
求教
巴打, 恭喜哂, 你隻錶同樣變咗磚, 呢個情況我都試過
天才拎咗部demo iphone 幫我試都係咁樣
而家等垃圾apple update
但最好你都report 比天才
試下拎另一部iPhone pair
Pair 倒再拆返再pair 你手機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞