Apple Watch 用家討論區 (36)

1001 回覆
4 Like 8 Dislike
開左express transit就得啦
即係會自動detect 轉畫面?
無錯
https://www.apple.com/hk/apple-pay/octopus/

就好似第一條片最後咁
明哂 唔該巴打!咁會幾爽 唔使下下禁張卡
新手想問吓
用gps AW
有網絡嘅手機擺喺屋企
落街去gym room
用AW連gym room嘅wifi
會唔會收到whatsapp??
我覺得唔會,因為你隻watch 冇同電話連接緊
係屋企熄左藍牙 淨係用wifi連試下咪知
只要兩邊都有連網絡就收到
試過搭車斷左藍牙 兩邊同時彈msg出黎
兩邊都有連上網就會收得到通知
唔理你lte定wifi
Apple Watch 冇電既話用唔用到八達通
我都想知,好似淨係話xs之後先有,但無講過watch

另外想問啲卡有無得排次序,新加既卡越排越後
watch冇呢個function,
iphone都要等佢冇電自己自動熄機先work, 你主動熄係用唔到

watch wallet次序我都試唔到點轉
不過我只留最常用嗰張信用卡喺watch
八仔set做預設 一出事拍唔到就即刻禁出黎唔洗柒
順序可以CHOK 出黎
開WATCH APP,
係設定預設卡果度SET
例如你想個次序係 ABCDE 咁
你就係預設卡度 EDCBA 咁撳
就可以CHOK 個次序出黎
ENJOY~
有冇巴打試過aw 慳電模式果陣用唔用到8仔?
係我就忍唔到,射到周圍都係

BTW 出住S5頂住先,到時再Trade in S6

會做動
邊款殼好
如果外形無特別喜好,夠平就得。
得咗,thx
鋼重過鋁
岩岩買左 3399 + applecare

電話更新完之後連aw佢話要我更新左先,但係我aw更新完之後卡左係呢到

有冇人知點搞?
我禁開始配對,佢一定要我更新os,但係我已經最新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞