【PC/XBOX/PS】Division 2 全境封鎖 2 討論區 【14】奇特紅裝唔易出 洗到爆肝都係得個桔

432 回覆
2 Like 1 Dislike
完全唔同
呢套唔係獨立輸出裝
搵個奶媽裝去打單人傳奇可能十個鐘都過唔到
但唔等如奶媽裝無用
擺係身就得
爆盾後死,幾秒後復活,開盾+搵地方龜十秒,收盾去刷新復活,再開盾出去玩

咁就不死身
復活hive 除佐自用,仲可以拋去救隊友
如果拋去拯救人,之後記得揸爆佢再開收盾去刷新
你淨係試下十秒之內死唔死已經差不多
試完喇
十秒內無死2次
係咪代表op了
笑死朕
4固線 另外兩件係藍?
如果係技師,本身+1電
所以6件裝入面有3件係電/藍就已經=4階大盾800萬血(
其他洗紅條做武傷、插件用爆擊/爆頭

無技師唔緊要,係盾階同輸出之間搵平衡
個人建議3/4 階盾已好足夠,打頭/爆擊係玻璃下一槍可打百幾萬,記得打弱點(自由手槍特點)
盾唔洗太多血,6-800萬盾已夠,殘佐就送死復活拎番個滿血盾唔好慢慢等回復

玩法:
1. 開場9秒9側邊衝到最入,由後面推d怪出黎
2. 出怪位側面企,你近身開槍,但d怪通常只會扑你,任你隊友射
3. 有肥仔痴肥仔有王痴王,打爆佢弱點一野幫你扣千萬甲
4. 掩體/柱係你朋友,盡量只露一邊
但4件固線本身係電 要洗做紅?
我嗰次自己一個打一般出咗把無情
我嗰次組咗三個電工,心諗仆街,我一開槍啲子彈呀攞刀怪四方八面湧埋嚟
打到差唔多尾關我都費撚事再打落去,退隊算撚數
技師+1 電
是但3件主屬留電/藍,副屬洗爆傷
其中另外三件主屬洗紅武傷
紅插用爆擊/爆頭
黃/藍插隨意

輸出: 黎自三件紅+ 自由手槍+玻璃大炮,記得打弱點
盾度: 黎自4階大盾+自由手槍回盾
不死: 黎自固線十秒刷新復活蜂窩

見到個盾就爆(你就死)就諗定後路復活後係邊度龜十秒
手槍可疊加回盾,有需要時用,平時盡量爆頭

最重要係唔好擋自己隊友子彈
有奶嘅叫佢唔好奶你,奶係回唔到盾
隊友越識玩= 你復活次數越少+輸出越低+通關時間快
因為好多人無團隊意識
Or 打下娛樂場大家互相雷下開心下啫
其實玩電工唔係問題你都要睇場合同睇環境'有冇諗過全火校服嗰個打得好撚辛苦,而家就係一堆喺度玩電工我見撚到都火都嚟
電工夠養生唔駛打生打死
啱晒啲廢柴用
英雄難度其實我對隊友無乜要求
當多怪殺啲好玩啲
傳奇comm好咁玩我就無乜所謂
(反正我唔打傳奇街場)
嗰次有個玩手榴彈電工畀我屌啦,等廿秒都未撚出一次咁你玩乜鳩呀,仲要又唔幫打,另外一個又唔撚知玩啲乜撚嘢廢技能,搞撚到滅團兩次
其實你地講既電工跟控場係唔同一樣野吧?
電工係skill dps/控場係crowd control
其他人點分唔知,我係咁分
其實我唔係話所有電工都係廢同垃圾
而係一堆小學雞又唔撚識配裝又唔撚齊裝又唔撚識玩技,就走去盲目學人玩,
因為可以去hea撚住打丫嘛!屌你老母你知唔知咁樣會累撚死隊友
Ching真係好大怨氣
如認真玩時見到混水摸魚隊友 請退隊保平安
唔洗浪費時間
唔做工具人
有主程式係咪就咁咁買個200蚊dlc就得,使唔使由1lv玩過
好多電工砌完裝就一技到尾,
琴日打體育館有條友一直火塔到尾,
尾王個場咁大擺支火槍燒乜鳩,到boss出黎一直踎掩體唔走位,當第一次打唔識喇,死多幾次應該醒水要避啦
唔洗,你當開多個紐約地圖比你玩
如果你有一百個u弊
168蚊搞掂
一入去就有隻30 level
我都係槍塔+無人機
但好多大陸閪位又唔識擺 又唔開槍幫手打
真係好燥
新模式
Skyscrapper
係一個類似1代地底世界既新模式
暫時未知有咩玩

同埋第4季懸賞目標
就係個死8婆劉飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞